Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moștenirea 'otrăvită' a Guvernului Cioloş, în atenţia procurorilor (presă)

parchet-general

Pe sfarsitul mandatului guvernului tehnocrat, s-a declansat o operatiune fara precedent pentru instalarea la conducerea unor companii de stat a unor administratori straini. Fie ca este vorba despre Ministerul Energiei sau despre cel al Finantelor, s-au incredintat pe banda rulanta contractele pentru recrutarea viitorilor manageri de la companii precum Hidrolectrica sau CEC Bank unei firme de apartament din Voluntari, scrie national.ro.

Vezi şi: SURSE - Klaus Iohannis se rupe de PNL

Firma Transeach din Voluntari, condusa de cetateanul german Johannes Burghold, a primit mai multe contracte pentru recrutarea viitorilor manageri. Sute de nume grele ale finantelor si economiei de la noi, manageri cu experienta, care au condus zeci de mii de oameni si au coordonat cu succes afaceri de zeci de miliarde de euro au ajuns acum sa dea interviuri de angajare, in limba romana, cu Johannes Burghold. Cel care, insa, dupa cum singur recunoaste intr-un document, nu cunoaste limba romana, mai scrie sursa citata.

"Dupa ce a lucrat la ate si fermoare, Johannes Burghold devine cu adevarat „vanator” de executivi de-abia prin anul 2012, imediat dupa aparitia controversatei OUG 109/2011. Iar activitatea Transeach Romania, filiala autohtona a companiei de recrutare de manageri de top Transeach, condusa de la Voluntari de Johannes Burghold explodeaza pur si simplu in ultima vreme cand, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, unii ministri tehnocrati se inghesuie sa-i ofere germanului cam toate marile contracte privind schimbarea din mers, sub pretextul implementarii managementului privat, a conducerilor celor mai importante companii de stat din Romania", scrie jurnalistul Cătălin Tache, în ziarul Naţional.

Vezi şi: Socialiștii europeni îi cer lui Klaus Iohannis să respecte rezultatul alegerilor

Inainte sa primeasca, pentru o suma modica de 65.000 de lei, contractul pentru recrutarea noilor membri in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, tot Transeach de la Voluntari a asigurat „vanatoarea de executivi” si pentru o alta companie de stat mai mult decat atractiva, SC Electrica SA. Johannes Burghold l-a pus in fruntea listei pe un cetatean strain, nimeni altul decat Arielle Malard de Rotschild, fondator al diviziei de Piete Emergente a Bancii de Investitii Rothschild&CIE, care a devenit astfel administrator in Consiliul de Administratie al SC Electrica SA. După ce tot Johannes Burghold a primit contractul pentru recrutarea viitoarei conduceri a CEC Bank, pentru multi din sistem a fost clar ca familia Rothschild isi va imbogati portofoliul de banci detinute in toata lumea si cu CEC-ul romanesc, mai precizează national.ro.

Vezi şi: Datorii pe final de mandat: Guvernul Cioloș ia un împrumut uriaș

"Pe ultima suta de metri, spre deosebire de fervoarea tehnocratilor de a-l transforma pe Johannes Burghold intr-un veritabil „calau” al economiei romanesti, alte structuri ale statului par sa-si fi revenit subit din pasivitatea inexplicabila de pana acum. Astfel ca, pe langa faptul ca anumiti reprezentanti ai statului au refuzat deja listele celor de la Transeach, pe motivul ca acestea „gem” de straini de care nu a auzit nimeni, in timp ce candidatii romani au fost eliminati din start, procurorii Parchetului General avanseaza rapid cu cercetarile desfasurate intr-un dosar penal care va arunca pur si simplu in aer campania de aservire totala a economiei romanesti, atat cat a mai ramas din ea, unor interese straine. (...) Culmea este insa ca, desi a avut cunostinta de aceste abuzuri halucinante inaintea procurorilor Parchetului General, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, adica baiatul ala destept cu site-ul minune, nu a luat nicio masura de indreptare a procedurilor, mai ales tinand cont de miza uriasa, nu doar financiara, dar care tine deja de siguranta nationala. Mai mult chiar, exista informatii ca acesta ar fi sters chiar cu propriul pix numele unor candidati romani de pe listele initiale, pentru a nu mai avea „emotii” strainii recrutati de Johannes Burghold si Transeach din Voluntari!", mai scrie sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.