Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moarte cruntă pentru cei doi scafandri de la Eforie Nord - Se pare că în buteliile de aer erau gaze de eșapament

www.ziardecluj.ro
scafandri

Au apărut noi informații cu privire la incidentul în care doi scafandri și-au pierdut viața la Eforie Nord. Se pare că este vorba despre o eroare în ceea ce privește încărcarea buteliilor de aer iar cei doi au respirat gaze toxice, notează focuspres.ro.

Potrivit unor surse neoficiale, cei doi scafandri sunt angajați ai unei firme care a câștigat licitația pentru monitorizarea mediului înaintea lucrărilor de înnisipare. Aceștia și-ar fi încărcat buteliile de aer cu un compresor, însă nu și-ar fi luat anumite măsuri specifice, iar compresorul a introdus în buteliile respective și gazele emanate de acesta. Practic, cei doi scafandri au respirat gaze de eșapament.

Cei doi au fost scoși la mal în stare de inconștiență și li s-a aplicat protocolul de resuscitare, însă, din nefericire, au fost declarați decedați.

Menționăm că este vorba despre un accident de muncă iar reprezentanții ITM Constanța s-au deplasat la fața locului pentru a începe o anchetă.

De precizat că cei doi scafandri, unul de 32 de ani iar celălalt de 54 de ani, aveau rolul de a face cercetări preliminare înainte de începerea lucrărilor de înnisipare a plajei din Eforie Nord.

Despre cel mai în vârstă dintre ei, Emil Maftei, de 54 de ani, din Mangalia prietenii și colegii săi spun că era cel mai pregătit dintre toți scafandrii români, astfel încât îi putea învăța și pe alții această profesie.

”Era cel mai acreditat scafandru și supervizor pe care îl cunoaștem, cel mai bun dintre noi toți, care se putea scufunda la adâncimi mari. S-a întâmplat ceva acolo, altfel nu se explică. El nu era omul care să moară la o adâncime de numai 4 metri, pentru că de acolo se poate ieși la suprafață oricum, și dacă îți scoți centura, și dacă doar îți umfl vesta, tot ieși la suprafață, și dacă dai din mâini ieși, este o adâncime mică. Acolo s-a întâmplat altceva”, ne-au declarat colegii și prietenii bărbatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.