Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moarte învăluită în mister: un general al Gardienilor Revoluției din Iran ar fi fost ucis în Siria

Un general din Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran ar fi fost ucis luni în Siria. Abolfazl Alijani ar fi fost ucis în timp ce era în calitate de „consilier militar" în această țară, potrivit Iran International, un organ de presă identificat cu opoziția politică iraniană, relatează Times Of Israel.

Publicația a citat presa de stat iraniană, care nu a precizat cum a fost ucis Alijani, dar a spus că trupul său va fi întors în Iran în zilele următoare pentru a fi înmormântat.

Deși Israelul ar fi efectuat mai multe atacuri aeriene în Siria în această lună, nu se crede că acestea ar fi cauza morții lui Alijani, cel mai recent atac având loc cu o săptămână mai devreme.

Aceste lovituri aeriene asupra vestului și centrului Siriei au ucis trei soldați, au rănit alți trei și au provocat pagube materiale. Radiodifuzorul de stat SANA a declarat că avioanele israeliene au lansat rachete de deasupra Libanului vecin, vizând situri din Tartus și de la periferia capitalei Damasc

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (organizație care monitorizează întreaga situație) cu sediul în Marea Britanie, a declarat că loviturile aeriene au lovit poziții ale armatei siriene în care se află luptători susținuți de Iran.

Context

Loviturile israeliene au continuat în spațiul aerian sirian, care este controlat în mare parte de Rusia, chiar dacă legăturile cu Moscova s-au deteriorat în ultimele luni.

Israelul s-a aflat în dezacord cu Rusia, în condițiile în care statul evreu sprijină tot mai mult Ucraina împotriva invaziei rusești, încercând în același timp să mențină libertatea de mișcare în cerul Siriei.

Moartea generalului Gardienilor Revoluției a survenit la o zi după ce SUA au dezvăluit că Iranul a renunțat la cererea sa ca SUA să retragă IRGC de pe listă în schimbul acceptării Teheranului de a reveni la respectarea acordului nuclear iranian.

Washingtonul a declarat că acest lucru a permis ca discuțiile menite să revigoreze acordul nuclear să progreseze în ultimele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.