Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moarte subită: fiul șefului Rosneft din Rusia moare la numai 35 de ani / Similaritate cu cazul Navalîi

sanctions.nazk.gov.ua
Ivan Sechin

Fiul CEO-ului Rosneft, Igor Sechin, Ivan, a murit la vârsta de 35 de ani, informează Meduza. Ivan Sechin a murit pe 5 februarie. Ivan a fost apreciat inclusiv de președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a decis să-l decoreze în 2015. Despre moartea sa se spune că a survenit din cauza unui cheg de sânge, la fel ca în cazul opozantului rus Alexei Navalnîi. Tatăl lui Ivan, supranumit „Darth Vader”, este șeful puternic al gigantului petrolier Rosneft și un confident al liderului rus din anii 1990, considerat acum „mâna lui dreaptă”.

Moartea lui Ivan Secin a fost anunțată și de canalul anonim de Telegram VChK-OGPU. Sursa canalului susține că cauza oficială a morții lui Sechin Jr. ar fi numită "cheag de sânge".

În același timp, Sechin ar fi interzis Comisiei de anchetă și FSB-ului să investigheze moartea fiului său, potrivit Nexta. Potrivit unor surse, în jurul orei 4 dimineața, pe 5 februarie, Ivan a început să se plângă că se sufocă, după care și-a pierdut cunoștința.

Din martie 2014, Ivan Sechin lucra la Rosneft. În ianuarie 2015, președintele rus Vladimir Putin i-a acordat lui Sechin Jr. Medalia Ordinului de Merit pentru Patrie, gradul II, pentru "mulți ani de muncă conștiincioasă" și "pentru o mare contribuție la dezvoltarea complexului de combustibil și energie". La acea vreme, avea 25 de ani, deținea funcția de prim-director adjunct al Departamentului de Proiecte Comune pe raft.

Ivan Sechin a absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moscova și a studiat, de asemenea, la Școala de Economie din Moscova a Universității de Stat din Moscova.

Cel mai mare producător de petrol din Rusia, Rosneft, a raportat luni o creştere de 47,2% a profitului net în 2023 la 1.300 miliarde de ruble (14,07 miliarde de dolari).

„Cheagul de sânge” din cazul Navalîi

Autoritățile penitenciare rusești au anunțat inițial că opozantul rus Alexei Navalnîi „s-a simțit rău după o plimbare și aproape imediat și-a pierdut cunoștința”, iar apoi nu a mai putut fi resuscitat.

„Personalul medical de urgență a confirmat decesul condamnatului. Cauza decesului este în curs de stabilire”, au precizat acestea într-un comunicat. Postul RT a susținut apoi că Navalnîi a murit din cauza unui „cheag de sânge”.

Potrivit medicului, Navalnîi nu avea nicio afecțiune subiacentă care să-l expună riscului de tromboembolism (termenul medical pentru obstrucția unei artere de către un cheag de sânge).

Întrebat dacă un cheag de sânge ar putea fi folosit pentru a mușamaliza o crimă, Polupan a subliniat importanța unei autopsii independente. „Dacă se efectuează o autopsie onestă, cheagul de sânge ar trebui să fie vizibil.

Un diagnostic de tromboembolism nu poate fi pus fără să se găsească cheagul de sânge”, a subliniat medicul. „Dar ei [autoritățile ruse] pot face ce vor – [pot] falsifica raportul autopsiei și nimeni nu va putea verifica nimic”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.