Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moarte suspectă a unui magnat rus

moarte

Un bogat om de afaceri rus, avertizor de integritate, a murit subit în apropiere de locuinţa sa din Surrey, iar autorităţile britanice nu exclud otrăvirea acestuia cu gelsemium elegans.

Potrivit BBC, citat de Mediafax, Aleksandr Perepilicinîi le-a spus colegilor săi din Londra că a primit ameninţări cu moartea şi deşi poliţia din Surrey, nu a găsit nimic suspect, testele toxicologice au scos la iveală faptul că acesta ar fi putut fi ucis cu o otravă rară ar fi putut să fie folosită pentru a-l ucide, deoarece a fost identificat un potenţial marker pentru gelsemium elegans.

Pentru a se stabili cu certitudine dacă această substanţă letală era prezentă în trupul lui Aleksandr Perepilicinîi se vor face teste suplimentare.

The Guardian relatează că ameninţările de care se temea Aleksandr Perepilicinîi proveneau de la Kremlin. Magnatul rus, de 44 de ani a fost găsit mort pe o stadă din apropiere de locuinţa sa, la Weybridge, seara, în 10 noiembrie 2012.

Reamintim că  aceasta nu este prima moarte suspectă care leagă Moscova de asasinarea unor ruşi, în Marea Britanie. Fostul spion rus Alexander Litvinenko, care a fost otrăvit cu poloniu, la Londra, în 2006, a făcut cu un an înainte de moarte o înregistrare, în care vorbeşte despre anchetele sale despre interlopii din Rusia.

În înregistrare, Litvinenko spunea că preşedintele Rusiei, Vladimir Puţin, are o relaţie bună cu Semion Mogilevich, un interlop ucrainean căutat de FBI, care, la rândul lui, vindea arme teroriştilor al-Qaeda, potrivit The Telegraph. Familia şi prietenii săi au acuzat Moscova că ar fi comandat asasinarea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.