Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moartea celui mai mare adversar al lui Putin rămâne o ENIGMĂ. Decizie surpriză a justiției ruse

twitter.com
putin

Justiţia rusă a refuzat marţi să îl convoace în calitate de martor pe preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, în cadrul procesului legat de asasinarea în 2015 a opozantului rus Boris Nemţov, relatează AFP, informează agerpres.ro

Tribunalul militar din Moscova a respins recursul avocatului Vadim Prohorov care reprezintă familia opozantului.

Klaus Iohannis `intrat OFICIAL` în Campania electorală a PNL/ VIDEO


El a reclamat această procedură afirmând că Ramzan Kadîrov, apărător feroce al Kremlinului foarte ostil opozanţilor liberali şi în special lui Boris Nemţov, "ar putea avea informaţii despre această crimă", potrivit agenţiei oficiale ruse TASS. 

"Conflictele lui Nemţov cu diferite personalităţi ale vieţii politice nu reprezintă un fundament pentru a le convoca la tribunal", a explicat judecătorul Iuri Jitnikov. 

Opozant înverşunat al preşedintelui Vladimir Putin, Boris Nemţov a fost împuşcat la 27 februarie 2015 în apropiere de Kremlin. 

Cinci suspecţi judecaţi de la începutul lui octombrie pentru această crimă - Zaur Dadaiev, Şadid şi Anzor Gubacev, Bemirlan Esterhanov şi Hamzat Bahaiev - sunt toţi originari din republicile ruse Cecenia şi Inguşetia. Suspectaţi de a fi executanţii asasinatului, ei au fost arestaţi în martie 2015 şi inculpaţi pentru omor. Toţi au pledat nevinovat.

Schimb de replici între Mihai Gâdea și Dacian Cioloș: Care a fost 'mărul discordiei'


Un alt suspect, Berslan Şavanov, s-a aruncat în aer la Groznîi, în noiembrie 2015, în timp ce forţele de securitate încercau să-l aresteze. 

Identificat în decembrie 2015 ca fiind comanditarul crimei, Ruslan Muhudinov, tot de origine cecenă, este căutat în continuare de către poliţie. 

Potrivit presei ruse, el a activat în batalionul ''Sever'' al forţelor speciale cecene, compus din soldaţi loiali lui Ramzan Kadîrov. 

Apropiaţi ai lui Boris Nemţov au acuzat anturajul autoritarului lider cecen, chiar pe Ramzan Kadîrov, acuzator al opoziţiei liberale, că poartă responsabilitatea asasinării lui. 

Fiica lui Boris Nemţov, Jeanne, a cerut şi ea anchetatorilor să îl interogheze pe Ramzan Kadîrov, dar cererea sa a fost respinsă. 

La rândul său, Ramzan Kadîrov a dat asigurări săptămâna trecută agenţiei TASS că "va depune mărturie cu plăcere" dacă va fi convocat la tribunal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.