Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moaştele Sf. Dionisie au fost purtate în procesiune pentru 'izbăvirea de secetă și molimă'

moaste

În Săptămâna Luminată, Moaştele Sfântului Dionisie de la Mănăstirea Suruceni au fost purtate în procesiune pentru „izbăvirea de secetă și molimă”.

Procesiunea a fost organizată vineri, 24 aprilie, în localitățile Sireți și Strășeni prin implicarea Aşezămintelor monahale de la Sireţi şi Suruceni, potrivit basilica.ro.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

„La ora 10:00 Starețul Mănăstirii Sireți împreună cu părinții au pornit de la Mănăstirea Suruceni”, se menţionează pe site-ul mănăstirii unde se află moaştele sfântului.

Racla cu moaştele Episcopului Cetăţii Albe – Ismail, a fost însoţită de stareţa mănăstirii Suruceni, monahia Epistimia.

„Au fost înălţate rugăciuni pentru izbăvirea de secetă și molima, în următoarele locuri: Mânăstirea Sireți, Biserica Sfântul Nicolae – Sireți, Schitul Sfânta Ecaterina – Sireți și Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva”, au notat reprezentanţii aşezământului monahal din Suruceni.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

Sfântul Dionisie a fost înscris în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Episcopiei Basarabiei de Sud, în şedinţa Sfântului Sinod din toamna anului 2018.

Data de prăznuire stabilită pentru pomenirea sa este 17 septembrie.

Ceremonia de proclamare a canonizării a avut loc anul trecut după Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod în altarul de vară din apropierea Catedralei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.