Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare de forțe după testul nord-coreean. Discuții CRUCIALE între Vladimir Putin şi premierul japonez Shinzo Abe

sputnik
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul japonez Shinzo Abe se întâlnesc în această săptămână în Rusia pentru a analiza problema nucleară nord-coreeană, în contextul testării recente de către Phenian a unei bombe cu hidrogen, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.ro

Cei doi lideri vor avea miercuri o întrevedere în marja Forumului Economic Oriental, găzduit de oraşul Vladivostok, situat în Extremul Orient rus, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului japonez Yoshihide Suga, într-o conferinţă de presă.

Ungaria SURPRINDE! Declarație total diferită față de centenarul Marii Uniri: '2018 va fi un an de importanţă majoră pentru România'


La reuniunea de două zile de la Vladivostok ar urma să participe şi reprezentanţi ai regimului de la Phenian, care a efectuat duminică al şaselea şi cel mai puternic test nuclear. 

Şeful executivului nipon şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa ca Rusia şi China să joace un rol mai important în descurajarea programelor nuclear şi balistic nord-coreene. 

Phenianul a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, ceea ce a atras reacţii de condamnare ferme din partea întregii comunităţi internaţionale. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică cu rază lungă de acţiune de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Coreea de Nord au avut loc în 2006, 2009, 2013 şi în ianuarie şi septembrie 2016.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.