Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare de forţe la Parchetul General. Percheziţii de amploare în 4 judeţe

mascati1

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie desfăşoară vineri dimineaţa două acţiuni în forţă, pentru destructurarea unor grupări de falsificatori de documentele.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Vineri, 13 martie 2015, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, desfăşoară percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate pe raza judeţelor Maramureş, Galaţi, Satu Mare şi Cluj.

Infracţiunile vizate sunt săvârşite de către mai multe persoane care falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate pentru persoane interesate să le obţină contra cost.

Metoda contrafacerii consta în utilizarea elementelor reale de identificare (data naşterii, cod numeric personal etc.), aparţinând unor titulari de documente valide de identitate, activităţi urmate de întocmirea documentelor falsificate, prin substituirea fotografiilor titularilor cu cele ale persoanelor interesate să le obţină.

Astfel, sumele percepute pentru această operaţiune se cifrau la 3.000 euro (din care se achita un avans în cuantum de 1.000 euro, diferenţa fiind remisă la data predării setului complet de documente, cum ar fi cărţi de identitate, permise auto, paşapoarte).

Tot vineri, 13 martie 2015, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, desfăşoară percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate pe raza judeţului Maramureş.

Din probele administrate în cauză rezultă că infracţiunile sunt săvârşite de către mai multe persoane care falsificau documente de identitate pentru persoane interesate să le obţină contra cost sau intermediau obţinerea unor astfel de înscrisuri. Cu titlu de exemplu, în schimbul intermedierii obţinerii unei cărţi de identitate sau a unui permis de conducere falsificat se percepea o sumă de cca. 1.100 euro.

În cele două acţiuni, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.