Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare fără precedent - 1050 de percheziții pe coletele trimise prin corespondență. Prejudiciul adus bugetului este uriaș

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţiştii de la transporturi fac 1.050 de percheziţii la colete trimise prin corespondenţă, acestea vizând traficul cu tutun prelucrat şi eludarea plăţii accizei la bugetul de stat. S-au confiscat 1.600 de kilograme de tutun din care s-ar fi putut confecţiona două milioane de ţigarete.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, aceste acţiuni au debutat în urmă cu două zile şi au avut la bază o documentare informativă minuţioasă, reuşindu-se până acum confiscarea a 1.600 de kilograme de tutun prelucrat, supus accizării. Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 140.000 de euro.

SURSE - Negocieri ÎNCINSE între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu: presiune în interiorul PSD

”De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate, au mai fost identificate tuburi şi filtre pentru ţigarete, dar şi o maşină de fabricat ţigarete. Dacă toate acestea ar fi ajuns la destinatari, s-ar fi putut confecţiona aproape 2.000.000 de ţigarete contrafăcute (estimativ, aproape două tir-uri) care ar fi ajuns pe piaţa neagră din România, putând afecta, totodată, sănătatea consumatorilor”, a transmis, miercuri dimineaţă IGPR, conform news.ro.

Sursa citată a precizat că percheziţiile au avut loc în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.

De asemenea, acţiunile poliţiştilor au beneficiat de sprijinul Poştei Române şi a Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.