Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Negocieri ÎNCINSE între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu: presiune în interiorul PSD

Inquam Photos/ Octav Ganea
psd consiliul national CN al PSD Dragnea Tariceanu Dancila

Liderii coaliției de guvernare Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au purtat discuții lungi pe subiectul OUG 114 privind taxa pe lăcomie. PSD și ALDE nu reușesc să ajungă la un acord și asta pentru că pleacă de pe poziții radical diferite.

Citește și: Separarea apelor în PNL: Își pregătește Orban EXIT-ul? (surse)

Călin Popescu Tăriceanu insistă ca toate companiile din energie să fie scutite de taxele prevăzute în OUG 114, în timp ce Liviu Dragnea dorește ca anumite companii din sectorul energetic să plătească aceste taxe.

Negocierile dintre Dragnea și Tăriceanu s-au purtat, în primă fază, la biroul președintelui Camerei Deputaților, iar apoi s-au mutat la sediul PSD din Kiseleff.

La discuții a participat și ministrul Economiei, Niculae Bădălău, cel care nu dorește ca acele companii subordonate Ministerului Economiei, în speță Transelectrica și Transgaz, să plătească taxe.

Presiunea asupra lui Liviu Dragnea este mare, pentru că vine atât din partea ALDE, cât și din partea oamenilor din interiorul PSD. Problema este că Liviu Dragnea și sfetnicii săi în probleme economice au construit Legea bugetului de stat ținând cont de încasările venite din taxele impuse prin OUG 114, iar dacă o parte dintre acestea se vor elimina, atunci creșterea economică și încasările la buget vor fi puternic afectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.