Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare generală pentru primul viscol al iernii. Cătălin Predoiu: 'Rugăminte către toţi cetăţenii'

Guvernul Romaniei
Catalin Predoiu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis duminică, în cadrul şedinţei Comandamentului de Iarnă, un mesaj către structurile Ministerului Afacerilor Interne, dar şi către toate autorităţile locale, ca în limita competenţelor să ia toate măsurile pentru protejarea vieţii, sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor.

"Tot ceea ce s-a făcut până astăzi şi vom continua să facem în zilele următoare trebuie să aibă ca prioritate protejarea vieţii, sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor şi asigurarea normalităţii sub toate aspectele, în aceste zile de vreme rea, care traversează ţara şi pe care le traversăm în continuare", a susţinut Predoiu.

El a transmis un mesaj către populaţie, în sensul de a urma şi a respecta toate indicaţiile autorităţilor locale, structurilor şi forţelor de ordine publică.

"Încă o dată, rugăminte către toţi cetăţenii să urmeze indicaţiile şi măsurile luate de către autorităţi. Autorităţile locale, prefecturi, inspectorate, structurile de forţă ale Ministerului Afacerilor Interne, toată lumea lucrează pentru cetăţeni, pentru protecţia lor. În mod special, rog pe cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt dacă se află într-o regiune, într-un judeţ în care există coduri instalate şi interdicţii aplicate, în special de circulaţie. Orice deplasare în astfel de condiţii poate îngreuna intervenţia autorităţilor. Rugămintea este să aştepte până se deblochează drumurile închise, până se finalizează măsurile care sunt puse în aplicare şi până când se pot deplasa în siguranţă", a susţinut ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu a spus că a fost informat că situaţia este sub control şi că se va ajunge la toate cazurile care necesită intervenţie rapidă.

"Aş începe prin a atrage atenţia asupra situaţiilor cu necesităţi medicale, deci atenţie mare! Monitorizarea persoanelor care au nevoie de tratamente, dialize, care presupun ulterior şi cazare. Trebuie asigurate aceste persoane, nu numai cu intervenţia medicală, ci şi cu cazare ulterioară acestei intervenţii", a mai afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, anticiparea şi intervenţia "proactivă" nu pot fi utilizate decât pe baza unei permanente monitorizări a situaţiei din teren, dar şi a măsurilor care s-au luat şi a efectelor care s-au produs în urma acestor măsuri.

"Monitorizarea permanentă a situaţiei drumurilor, asigurarea permanentă a prezenţei în primării şi prefecturi. Chiar dacă este weekend, oamenii trebuie să fie la datorie permanent, până depăşim aceste momente. Şi recomandări periodice, ritmice, în zonele sensibile din punct de vedere meteo şi circulaţie, cu privire la desfăşurarea sau oprirea traficului, închiderea unor drumuri, aşa cum aţi şi făcut până în acest moment. Deci comunicarea trebuie să fie nu numai între instituţii, ci şi de la instituţii, către cetăţeni, către populaţie", a conchis Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.