Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare ÎN FORȚA a Poliției Române: peste 15.000 de persoane sosite din zone de risc, VERIFICATE de politiști în ultima săptămână

tion.ro
razie filtru politie soferi

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Bogdan Despescu, a declarat, sâmbătă, că poliţiştii au verificat, în ultima săptămână, peste 15.000 persoane sosite din zone de risc şi aproximativ 4.000 de persoane aflate în autoizolare.

"În ultima săptămână, la nivel naţional au efectuat verificări pentru un număr de peste 15.000 de persoane despre care existau informaţii că provin din zone de risc, zone roşii, zone galbene, din statele Uniunii Europene sau din alte zone. De asemenea, alte aproximativ 4.000 de persoane aflate în autoizolare au fost verificate de poliţişti la solicitarea direcţiilor de sănătate publică. Totodată, Poliţia de Frontieră a transmis către toate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi către toate autorităţile publice locale listele cu datele cetăţenilor români care au intrat în ţară din zone de risc în ultima perioadă, iar aceştia sunt verificaţi în permanenţă la nivel local de structurile de ordine publică cu privire la respectarea condiţiilor de autoizolare", a precizat oficialul MAI, în declaraţia de presă susţinută alături de ministrul Marcel Vela şi şeful DSU, Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Citește și: MAE: Peste 200 de români au fost aduşi sâmbătă în ţară, din ZONA ROŞIE din Italia

El a adăugat că în ultima săptămână aproximativ 14.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost implicaţi zilnic în acţiuni de asigurare a protecţiei unităţilor medicale sau de carantină şi de verificare şi monitorizare a persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu.

"De asemenea, au asigurat măsuri la frontiera de stat, au însoţit convoaiele pe culoarele sanitare şi au desfăşurat alte misiuni specifice. Dintre angajaţii Ministerului Afacerilor Interne aflaţi la datorie, peste 8.000 au fost poliţişti, 700 sunt jandarmi şi 500 pompieri. Totodată, dispozitivul de poliţişti de frontieră acţionează la capacitate sporită: peste 4.300 de colegi aflaţi în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră. Efectivele menţionate mai sus au efectuat nu doar misiuni pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus şi au desfăşurat activităţi distincte în dispozitivul zilnic de menţinere a ordinii şi siguranţei publice", a menţionat Despescu.

Potrivit acestuia, în urma unor percheziţii efectuate de Poliţia Capitalei în mai multe locuri din judeţul Ilfov şi din Bucureşti, au fost descoperite şi confiscate peste 13.500 de măşti de protecţie, peste 11.000 de perechi de mănuşi, aproximativ 900 de litri de dezinfectant pentru suprafaţe şi pentru mâini şi peste 300 de ochelari de protecţie.

"Aceste produse fuseseră achiziţionate ilegal de suspecţi şi comercializate în numele unor societăţi comerciale cu alt profil de activitate, la preţuri supraevaluate, profitându-se de cererea crescută din acest moment. Am acţionat ieri pentru a preveni vânzarea produselor respective, care acum vor fi donate unităţilor medicale care au nevoie de ele. Cazul este instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti", a mai precizat secretarul de stat al MAI.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.