Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare la Ministerul Mediului: Tanczos Barna anunță că zeci de autovehicule ale instituțiilor din subordine sunt la dispoziția refugiaților

refugiati

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pune la dispoziţie 67 de autovehicule, dintre care trei microbuze, şi 73 de şoferi pentru refugiaţii din Ucraina, a anunţat ministrul de resort, Tanczos Barna.

"Azi dimineaţa am dispus ca toate instituţiile subordonate MMAP să se mobilizeze, şi în funcţie de posibilităţile noastre, să acordăm ajutor. În primă fază am întocmit o listă cu mijloacele de transport din dotare şi personalul care poate ajuta în transportul refugiaţilor. În total, 67 autovehicule, dintre care trei microbuze, şi 73 şoferi din cadrul Gărzilor forestiere, comisariatelor judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu, agenţiilor pentru protecţia mediului, direcţiilor silvice şi direcţiilor bazinale ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" sunt gata să ofere ajutorul necesar. Instituţiile subordonate MMAP vor lucra în colaborare cu grupul de lucru înfiinţat la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului pentru coordonarea acţiunilor societăţii civile, mediului privat, organizaţiilor naţionale, internaţionale şi instituţiilor guvernamentale", a scris pe Facebook ministrul citat.

Acesta a subliniat că aproape 120.000 de refugiaţi au intrat în ţară de la izbucnirea războiului, dintre care 18.000 de copii, însoţiţi doar de mamele lor. Mulţi au traversat graniţa pe jos, şi au nevoie de un mijloc de transport pentru a ajunge la centrele de cazare sau pentru a-şi continua drumul către vestul Europei, precizează ministrul Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.