Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizarea lui Putin se complică neașteptat - Maia Sandu deschide larg porțile pentru moldovenii care fug din Rusia după mobilizarea anunțată de Putin

timpul md
maia sandu vladimir putin

- Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Ministerul Afacerilor Externe al republicii va solicita Rusiei să ia în calcul posibilitatea de a nu recruta în cadrul mobilizării persoanele care au a doua cetățenie cea moldovenească. Ea a făcut acest anunț în cadrul unui briefing susţinut după o ședință a Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova - relatează Agenţia de presă TASS. ''Am cerut Ministerului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene să inițieze consultări bilaterale cu Federația Rusă pentru a exclude cazurile de convocare pentru mobilizare a cetățenilor moldoveni rezidenți în Rusia, în timpul procesului de mobilizare'' - a spus preşedintele, conform Rador.

Sandu a indicat că Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova va oferi sprijin și moldovenilor care doresc să se întoarcă acasă din Rusia. „Ambasada desfăşoară o activitate intensă deja pentru a da curs cererilor care sunt în număr foarte mare” - a adăugat liderul republicii. Anterior, Maia Sandu, în cadrul unui briefing, a susţinut că republica ar putea să le retragă cetățenia moldovenilor care pleacă în Ucraina pentru a lupta de partea Rusiei. Potrivit acesteia, o astfel de recomandare a fost emisă de către Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.