Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modalitatea josnică prin care primarul Clotilde Armand își face campanie electorală. Lovește în copiii din Sectorul 1

Inquam Photos / George Calin
Clotilde Armand parchet

De aproximativ o săptămână, micile părculețe dintre blocuri cu locuri de joacă pentru copii au fost „accesorizate” cu anunțuri pe hartie laminată prin care oamenii sunt anunțați că acestea se vor închide în perioada următoare. Motivul este unul halucinant.

„Acest loc de joacă se va închide în perioada următoare. PSD și PNL au tăiat fondurile Administrației Domeniului Public Sector 1” este anunțul care se regăsește pe mai toate gardurile care împrejmuiesc locurile de joacă pentru copii.

Vorbim despre mici părculețe care, de cele mai multe ori, nu depășesc 200-300 mp și în care se află două sau trei leagăne, un tobogan, o roată, câteva coșuri de gunoi și câteva bănci. Însă aceste mici părculețe sunt locurile unde părinții își aduc copiii să se joace, să alerge, să socializele câteva ore după ce ies de la grdădință sau de la școală.

content-image

Cazul locului de joacă din fața Teatrului Masca

Un astfel de anunț au primit și părinții și copiii care frecventează parcul din fața Teatrului Masca (lăsat în paragină de mulți ani) de pe bulevardul Bucureștii Noi din Sectorul păstorit de Clotilde Armand.

Locul de joacă se află în imediata apropire a Grădiniței nr.44, o zonă în care sunt și multe blocuri. Părculețul despre care vorbim este plin de copii de vârste mici în fiecare zi.

Are două leagăne, un tobogan mare și unul mic, o roată, două mese de ping pong, o măsuță cu câteva scăunele și câteva aparate de făcut sport. Are, de asemenea, câteva bănci și aproximativ 10-11 coșuri de gunoi.

Când aceste părculețe vor fi închise, locuitorilor nu le va mai rămâne decât să meargă în parcurile mari ( nu multe la număr) în care, din cauza lipsei pazei, se consumă alcool, se distrug bunuri, se ascultă muzică tare și se fumează.

content-image

Ce înseamnă administrarea unui loc de joacă

Părculețul în cauză necesită o golire a coșurilor de gunoi și câțiva muncitori de la salubritate care să măture dimineața preț de 10-15 minute. Aceasta este toată administrarea de care parcul are nevoie și pentru care nu mai sunt fonduri.

content-image

Are cel mai mare buget și este cel mai prost administrat sector al Capitalei

La fel ca și ceilalți primari care s-au perindat de-a lungul timpului la cârma Sectorului 1 ( atât de la PSD cât și de la PNL), de când a preluat mandatul, actualul primar nu a făcut nimic vizibil pentru locuitori.

Deși beneficiază de cei mai mulți bani și ar putea să facă viața mai frumoasă și mai ușoară pentru cei care au domiciliul în „zona de lux” a Capitalei, Clotilde Armande nu a făcut decât scandal și a intentat procese, cel mai cunoscut fiind cel cu societatea de salubritate care avea în gestiune acest sector.

Ne amintim că în acea perioadă, bucureștenii din Sectorul 1 au stat cu gunoaiele zile întregi în fața caselor și ale blocurilor, totul transformându-se într-un focar de infecție.

Ce-i drept a mai asfaltat porțiuni de strazi unde gropile erau deja cratere și a mai demolat câteva garduri care erau construite abuziv: cel de la Universitatea Bioterra și cel care împrejmuia un hotel ce aparține lui Dumitru Dragomir. Aceste acțiuni au fost anunțate cu surle și trâmbițe de către Armand pe pagina ei de socializare.

Paza din parcuri și din școli

Din momentul în care și-a preluat mandatul la sector a început încet-încet să dispară paza din parcurile mari și ulterior și din școli din motive legate de fonduri, Coltilde Armand precizând că nu are bani.

Astfel, în parcurile din Sectorul 1 se consuma alcool în voie, se distrug banci, coșuri de gunoi etc fără ca cineva să fie tras la răspundere pentru că, nu-i așa, nu există bani pentru pază...

Mai rău este că și în școli a crescut violența. Recent, un caz de viol petrecut în baia unei unități de învățământ a zguduit Bucureștiul.

Bani pentru salariu mai mare

Spre finalul anului trecut, Clotilde Armand a fost implicată într-un scandal uriaș după ce și-a mărit salariul.

Aceasta și-a delegat atribuțiile viceprimarului de la USR cu unicul scop de a-i majora indemnizația cu 50%. Prezentantă în exclusivitate de stiripesurse.ro, situația a fost negată de primărița Sectorului 1, care a numit „fake news” informația că și-a majorat salariul. Stiripesurse.ro a prezentat documentul (aici ) care atestă situația și motivele invocate de inițiator.

Totodată, Armand este inculpată în dosarul în care este acuzată de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în urma sesizării ANI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.