Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce și-a majorat Clotilde Armand salariul cu mâna viceprimarului - Situație asemănătoare celei din dosarul penal care o vizează (Document)

clotilde armand ani

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și-a delegat atribuțiile viceprimarului de la USR cu unicul scop de a-i majora indemnizația cu 50%. Prezentantă în exclusivitate de stiripesurse.ro, situația a fost negată de primărița Sectorului 1, care a numit „fake news” informația că și-a majorat salariul. stiripesurse.ro prezintă documentul care atestă situația și motivele invocate de inițiator.

Prin Dispoziția rr. 5127/2023, Clotilde Armand și-a deleagat lui Oliver Leon Păiuși, viceprimarul Sectorului 1, atribuțiile de primarul al Sectorului 1, „cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si în legătură cu aceasta”.

Potrivit temeiului legal invocat în preambulul actului administrativ, indemnizația primarului Sectorului 1 trebuie să se majoreze cu 50% pentru că ar fi ar fi fost implicată peste 80 ore pe lună în proiecte finanțate din fonduri europene.

Pentru că și-a majorat anterior singură indemnizația, ca urmare a implicării într-un proiect finanțat din bani europeni, Clotilde Armand a ajuns să fie vizată într-un dosar penal. De altfel, referatul atașat Dispoziției nr. 5127/2023 invocă tocmai evitarea unui posibil conflict de interese ca motiv al delegării de atribuții cu unicul scop al majorării indemnizației primarului.

Având în vedere prevederile art.76 alin.(1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, unde se specifică - „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I.”, pentru evitarea unui posibil conflict de interese cere s-ar putea naşte la momentul emiterii Dispoziţiei Primarului privind majorarea cu un procent de 50% a indemnizaţiei lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand, în conformitate cu prevederile art. 16 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu art. 6 a1 Regulamentului-cadru privind criteriile pe baza cărora se stabileşte procentul de majorare salarială pentru persoanele prevăzute la art. 16 alin. (1) şi (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, aprobat prin H.G. nr. 234/2023, precum şi a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si in legatura cu aceasta (...)”, se arată în referat.

stiripesurse.ro a solicitat lămuriri de la Primăria Sectorului 1 referitoare la dispoziția de delegare a atribuțiilor și majorarea indemnizației primarului Clotilde Armand, însă deocamdată instituția ne-a transmis doar un număr de înregistrare a solicitării.

content-image

content-image

content-image

Dosar penal la sesizarea ANI

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, pentru infracțiunea de favorizarea unor persoane, dosarul fiind deschis după ce Agenția Națională de Integritate că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european vizând măsuri anticorupție și implementat în primărie. „Am deranjat niște interese, dar nu mă opresc”, a spus Clotilde Armand în luna august, la ieșirea din sediul Parchetului.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Clotilde Armand:

  • „1. suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului "Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție", cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.
  • 2. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.
  • 3. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.
  • 4. suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.
  • 5. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.