Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Model de urmat și de Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății? Italia introduce testul de salivă în şcoli: detectează virusul în trei minute

Mediafax
Teste saliva

Italia va redeschide şcolile cu prezenţa copiilor în clase începând cu 26 aprilie, iar statul intenţionează să introducă teste de salivă pentru elevi, a anunţat secretarul de stat pentru educaţie Rossano Sasso, informează APA, potrivit Agerpres.

Testele de salivă sunt potrivite pentru copii şi se pot utiliza la scară largă. Acestea pot fi integrate cu uşurinţă în sistemul educaţional zilnic şi necesită puţin efort.

La spitalul Maggiore din Trieste este evaluat un test de salivă care poate determina dacă o persoană este purtătoare a virusului în doar trei minute. Gradul de fiabilitate este de 98 la sută.

În Italia se efectuează actualmente circa 350.000 de teste SARS-COV-2 pe zi. De la începutul pandemiei în februarie anul trecut 3,8 milioane italieni au fost infectaţi. Până acum 15 milioane de persoane au fost imunizate cu a doua doză de vaccin.

Între timp, proprietarii mai multor restaurante au protestat, luni, în vederea redeschiderii tuturor localurilor. Ei au blocat strada A1 în ambele sensuri, în apropiere de oraşul Florenţa. Acest lucru a dus ulterior la dispute între participanţii la trafic, iar doi protestatari au fost răniţi.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Începând cu 26 aprilie, guvernul italian a anunţat o scădere a numărului de restricţii anti-COVID. De exemplu, restaurantele situate în zone cu nivel moderat de infecţie vor putea din nou să-i servească pe clienţi în aer liber, cele care nu deţin astfel de spaţii fiind dezavantajate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.