Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modelul Nordic, aplicat în şcolile din Sectorul 2

Cristian Popescu

În prima zi de școală, elevii din Sectorul 2 au avut surpriza să constate că mai multe săli de clasă din școlile unde învață arată ca în filme.

Prezent la deschiderea anului şcolar, Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, s-a adresat părinţilor şi profesorilor, pe care i-a rugat sã se implice în educaţia copiilor. “Vă invit să devenim adevăraţi parteneri în susţinerea educaţiei copiilor dumneavoastră, educaţie care să fie încununată cu rezultate de care să fim mândri.

Stimați profesori, vă urez să fiți sănătoși, puternici și răbdători pentru ca împreună să ducem acești copii pe o treaptă mai sus, pe o treaptă a performanțelor”, a spus Dan Cristian Popescu.

“Am reușit să finalizăm în această vară 59 săli de clasă și 79 grupuri sanitare, toate după un model nordic, folosind exclusiv materiale de cea mai bună calitate, sigure pentru copii și cu o durabilitate ridicată. Aspectul și funcționalitatea claselor au fost schimbate complet. Elevii vor beneficia acum de un mobilier modern și ergonomic, de dulapuri modulare, de echipamente multifuncționale pentru lecții moderne, de table din sticlă securizată. Sălile de clasă vor fi luminate cu echipamente LED. De asemenea, au fost instalate videoproiectoare, sisteme audio, profesorii primind și câte un laptop pentru îmbunătățirea metodelor didactice. Totodată, sălile de clasă asigură elevilor o siguranță ridicată prin noile pardoseli cu protecție antibacteriană, prin vopselurile pe bază de latex în culori calde și plăcute sau prin ușile din panouri celulare cu geam. Pe lângă acestea, elevii vor beneficia în sălile de clasă și de distribuitoare profesionale pentru anihilarea mirosurilor neplăcute și ambientarea spațiilor, dar și de o inovație în acest domeniu, foliile NanoSeptic, un produs pentru curățarea continuă a mâinilor”, ne-a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Mai mult, fiecare elev are acum dulapul lui în care îşi poate lãsa cãrţi, culegeri şi alte materiale pentru a nu mai vãra în spate greutãţi de peste 5 kg. “În prima zi de şcoalã, copiii au descoperit că în școala sau gradinița lor s-au făcut niște modificări prin clase, pe terenul de sport din curtea școlii sau locul de joacă din grădinițe. Proiectul pilot de modernizare după un model Nordic este începutul. Sper ca în câțiva ani, absolut toate clasele să fie modernizate”, a afirmat viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu. El susţine cã, în urmãtorii ani, toate unitățile de învățământ vor fi modernizate după acest concept nordic.

Dan Cristian Popescu ne-a precizat că din momentul în care a fost ales viceprimarul Sectorului 2 a stopat cheltuielile inutile și vrea ca ocea mai mare parte din bugetul primăriei să fie alocat pentru crearea celor mai bune condiţii de educaţie, fie că este vorba despre infrastructura şcolară, proiecte educaţionale sau acordarea de burse de merit şi sociale elevilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.