Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moderna va lucra din ianuarie la o adaptare a vaccinului său împotriva variantei Omicron

Compania farmaceutică americană Moderna va începe din ianuarie să lucreze la o adaptare a vaccinului său împotriva variantei Omicron, deşi în cazul în care rezultatele vor fi pozitive vor fi necesare câteva luni până ce serul va fi disponibil, relatează EFE.

Vicepreşedintele companiei Moderna, Dan Staner, a explicat marţi într-un interviu acordat postului francez RTL, că "studiile clinice vor fi lansate la începutul anului viitor", după încheierea vacanţei de sfârşit de an.

Staner a explicat că a luat decizia de a lucra "la un vaccin specific", dar a recunoscut că sunt necesare "mai multe luni" până când acesta va putea fi utilizat, având în vedere că va trebui testată eficienţa sa şi să fie lansat procesului de fabricaţie, potrivit Agerpres.

În faţa apariţiei şi răspândirii deja a variantei Omicron, responsabilul de la Moderna a subliniat că au fost deja prezentate luni rezultatele testelor actualului lor vaccin împotriva Omicron.

El a precizat că o doză de supra-rapel de 50 de micrograme - jumătate din cantitatea utilizată la primele două doze - creşte de 37 de ori anticorpii neutralizanţi împotriva Omicron. În cazul administrării a 100 de micrograme, anticorpii vor creşte de 83 de ori.

Pornind de la aceste date, autorităţile sanitare vor evalua cantitatea de vaccin care trebuie injectată la doza de supra-rapel, cel puţin la persoanele cu risc major de contagiere cu COVID-19.

La sfârşitul lunii noiembrie, Pfizer anunţa că lucrează la o nouă versiune a vaccinului său împotriva Omicron, în faţa posibilităţii ca vaccinurile actuale să dovedească o protecţie mai scăzută împotriva noii variante a coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.