Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modernizarea staţiei de transformare Abator din Constanţa, o investiţie de 12 milioane lei, finalizată

electricitate electric

Distribuitorul de energie E-Distribuţie Dobrogea a anunţat, marţi, că a finalizat proiectul de modernizare a staţiei de transformare Abator din Constanţa, după investiţii de aproape 12 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate pentru circa 26.000 de clienţi, potrivit news.ro.

”Astfel, staţia de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20/10 kV va asigura servicii îmbunătăţite consumatorilor casnici dar si celor industriali din zona sud - estică a Municipiului Constanţa, cuprinzând perimetrul dintre Peninsulă Portul Turistic, Primărie, Gară, Abator, Far, Viile Noi, CET, Km 4 -5, Km 5, Faleză Sud. În total, staţia de transformare Abator deserveşte aproape 19% din clienţii de joasă tensiune (majoritatea casnici) din municipiul Constanţa şi 18 consumatori mari, alimentaţi din reţeaua de medie tensiune”, arată un comunicat emis marţi de Enel.

Citește și: EXCLUSIV Bugetarul care a aruncat în aer sistemul are ordin de restricție! Nu se poate apropia de mama copilului său

Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea întregului aparataj primar de înaltă tensiune şi a tuturor echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătăţind fiabilitatea reţelei şi optimizând activitatea de mentenanţă.

De asemenea, s-a mărit capacitatea energetică a staţiei de transformare prin amplificarea puterii transformatorului 20/10 kV de la 10 MVA la 16 MVA, asigurând în caz de avarie reducerea considerabilă a timpului de realimentare a clienţilor.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

”Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei, respectând în acelaşi timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul”, spun reprezentanţii Enel.

Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 145 minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 283,9 minute. E-Distribuţie Dobrogea şi Banat au avut, de asemenea, performanţe sub media naţională, cu indicele SAIDI de 185 minute, respectiv 259 minute.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă criticile: Nu înseamnă că voi renunța

Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.