Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificări de proporţii la o importantă instanţă: Primii doi oameni din instituţie AU PLECAT

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia are, de vineri, o nouă conducere, după ce Alexandra Iuliana Paştiu, care a ocupat funcţia de preşedinte din 2014, a promovat în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, acolo unde va activa, de altfel, şi unul dintre vicepreşedinţi, Andrei Claudiu Rus.

Citește și: Șoferii sunt loviți în plin: Ce proiect controversat li se pregătește-Aceste mașini vor fi interzise

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, începând de vineri, judecătorul Gheorghe Liviu Odagiu a fost delegat în funcţia de preşedinte al CA Alba Iulia de către Consiliul Superior al Magistraturii, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen. Postul de preşedinte a devenit vacant după ce Alexandra Iuliana Paştiu a promovat în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în urma unui concurs. Paştiu a deţinut funcţia de preşedinte al CA Alba Iulia în perioada 1 ianuarie 2014 - 14 aprilie 2018.

Citeşte şi: Guvernul Vioricăi Dăncilă, 'ÎNCOLŢIT': Decizia unui ministru a declanşat HAOSUL - s-a declanşat o nouă GREVĂ

Judecătorul Gheorghe Liviu Odagiu are 43 de ani şi este judecător din anul 2000. El a deţinut funcţii de judecător la Judecătoria Sibiu şi CA Alba Iulia, unde a fost şi preşedinte al Secţiei Penale, din decembrie 2016. Comunicatul menţionează că, începând cu data de 15 aprilie, a devenit vacant şi unul dintre cele două posturi de vicepreşedinte al CA Alba Iulia, prin promovarea la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în urma aceluiaşi concurs, a judecătorului Andrei Claudiu Rus. El deţinea funcţia de vicepreşedinte al CA Alba Iulia din 1 ianuarie. Noul preşedinte va face echipă la conducerea CA Alba Iulia cu judecătorul Aurelian Gheorghe Mocan, care deţine funcţia de vicepreşedinte din iulie 2014, fiind la al doilea mandat în această funcţie, în urma concursului promovat în 2017, mai arată Biroul de Informare şi Relaţii Publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.