Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificări de ULTIM MOMENT la CSM şi Înalta Curte. Ce a DECIS ministrul Justiţiei

ciocanel judecator

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a prezentat astăzi proiectul de lege privind modificarea Legilor Justiţiei. Vizate au fost instituţii de forţă precum CSM, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau Ministerul Public.

"Separarea competentelor decizionale

Referitoare la cariera magistratilor. Sectia pentru procurori de la CSM sa decida in privinta carierei profesionale a procurorilor, sectia pentru judecatori sa decida in privinta judecatorilor, ramanand CSM competenta pe care astazi o are, de a asigura independenta justitiei, de a desfasura celelalte activitati specifice garantarii independentei, autonomiei, bunei functionari a puterii judecatoresti.

Redimensionarea schemei de conducere la Inalta Curte

E o propunere fireasca. ICCJ are un vicepresedinte, are un volum de activitate foarte diversificat si bogat, asigura interpretarea, aplicarea unitara a legii si pentru buna functionare se consid ca e necesar un al doilea vicepresedinte.

Aici procedura de numire in functiile de conducere la ICCJ: partial se pastreaza, partial se modifica. Se pastreaza in sensul ca presedintele ICCJ se numeste de catre Presedintele Romaniei. Se modifica in sensul ca propunerea sa nu o mai faca plenul CSM, propunerea sa o faca sectia de judecatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.