Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificări în lege: Mitropolitul ar putea rămâne fără pașaport diplomatic

jurnal.md
pasaport diplomatic moldova

Impozitarea veniturilor care provin din ceremonii și comerț cu obiecte de cult, dar și lipsirea mitropolitului de pașaport diplomatic.

Astfel propune vloggerul Ion Andronache să fie modificată legislația care vizează organizațiile religioase, transmite Zugo.md.

Acesta a înaintat inițiativa mai multor deputați din majoritatea parlamentară. De asemenea, Andronache consideră necesar să fie interzis implicarea instituțiilor de cult în domeniul politic.

„Timp de mulți ani noi eram nemulțumiți de abuzurile Mitropoliei Moldovei, dar și a politicienilor care cochetau cu clericul ortodox. Ierarhii ortodocși susțineau politic un anumit partid politic, iar apoi politicienii ofereau anumite privilegii Mitropolitului, ca scutiri de taxe de import, pașapoarte diplomatice, numere guvernamentale.

Guvernul închidea ochii la salariile oferite în plic. Astfel am ajuns să avem unii clerici cu proprietăți exagerate. În sfârșit avem un Parlament și Guvern cu oameni onești. Vor avea ei curajul să aducă transparență și echitate în culte?”, scrie Ion Andronache.

Dacă unii internauți au susținut ideea, alții par să fie nemulțumiți de inițiativă. „Nu există nicio țară din lume care ar impozita practicile religioase ale unor culte – dimpotrivă, cetățenii plătesc impozite care sunt direcționate spre biserică”, scrie un utilizator Facebook.

„Total de acord”, afirmă cineva, în timp ce altcineva îndeamnă „să fie lăsată biserica în pace” sau face referire la impozitarea organizațiilor-non-guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.