Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modul în care a scăpat șeful Wagner de controalele fiscului britanic: rolul cheie avut de mama lui Evgheni Prigojin (Financial Times)

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a reușit să scape de controalele britanice împotriva spălării banilor prin prezentarea unei facturi de utilități pe numele mamei sale în vârstă de 81 de ani, informează Financial Times (FT).

E-mailuri divulgate, văzute de Financial Times, arată că firma de avocatură Discreet Law din 2021 a cerut documente de identificare de la Prigojin, care a fost sancționat și acuzat de încălcări ale drepturilor omului în întreaga lume, înainte de a-l lua ca și client. Ca parte a verificărilor împotriva spălării banilor, avocații ruși ai lui Prigojin au transmis firmei de avocatură cu sediul la Londra o copie a pașaportului său și o factură de gaz pe numele mamei șefului Wagner, Violetta, pe atunci în vârstă de 81 de ani, pentru o adresă din Sankt Petersburg, relatează FT.

Reacția firmei

Fondatorul Discreet Law, Roger Gherson, a declarat că firma "nu poate comenta comunicările confidențiale cu foștii lor clienți".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.