Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modul în care un miliardar, prieten cu Putin, a 'fentat' sancțiunile UE: schema gândită alături de bancă

tass.com
putin telefon

Banca finlandeză Suupohjan Ossuspankki i-a permis miliardarului rus Boris Rotenberg să retragă bani din contul său cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a sancțiunilor europene împotriva sa, informează ziarul finlandez Ilta-Sanomat, care are la dispoziție documentele inspecției financiare a țării, relatează publicația MEDUZA.

În mai 2020, consiliul băncii a decis să nu îi mai furnizeze servicii lui Rotenberg și să-i închidă contul din cauza sancțiunilor americane impuse omului de afaceri în 2014. Dar apoi această decizie a fost amânată de mai multe ori.

Potrivit publicației, în primăvara anului 2022 a fost primită o recomandare, conform căreia a fost propus refuzul de a i se emite bani lui Boris Rotenberg. Dar omului de afaceri i s-a permis în continuare să retragă bani, după ce a semnat un document în care a promis că nu va transfera fonduri în Rusia sau Belarus.

Pe 4 aprilie, Rotenberg a primit banii, iar pe 8 aprilie au fost impuse sancțiuni UE împotriva sa, printre care interzicerea tranzacțiilor financiare în țările UE.  Boris Rotenberg nu a comentat articolul Ilta-Sanomat.

Context

Boris Rotenberg îl cunoaște pe Vladimir Putin de mulți ani. În 1991, a decis să se mute în Finlanda în cadrul unui program de repatriere la care a participat soția sa. În 1998, omul de afaceri a revenit la Sankt Petersburg. De la începutul anilor 2000, el are un pașaport finlandez.

În septembrie 2022, autoritățile finlandeze au confiscat activele oamenilor de afaceri ruși Boris și Arkady Rotenberg. Această măsură a afectat compania Långvik Capital, asociată cu familia Rotenberg. Deține acțiuni la Hotelul Långvik și la cel mai mare stadion de gheață din țară, Helsinki Hall, cunoscut anterior sub numele de Arena Hartwall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.