Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran acuză un BLAT între PSD-PNL și UDMR: Moțiunea de cenzură va trece!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Moise Guran

Proaspăt intrat în USR, Moise Guran, susține că există un blat perfect între PNL, PSD și UDMR. El arată că planul este ca moțiunea de cenzură să treacă, iar apoi se vor face alte jocuri. În opinia lui Moise Guran blatul este următorul: se va ajunge la alegeri anticipate, iar alegerea primarilor se va face într-un singur tur.

Citește și: OFICIAL - Guvernul adoptă OUG pentru anticipate + dublarea numărului de parlamentari în Diaspora

”Probabil moțiunea va trece și NU vom avea alegeri locale în două tururi.

1. UDMR este pivotul înțelegerii dintre PSD și PNL, căci UDMR pierde cert cam 20% dintre primării (și nu dintre cele mici) în cazul în care primarii ar trebui aleși cu mai mult de 50%. Este vorba orașele și comunele cu 30-40% populație maghiară. Avem deci trei partide avantajate de alegeri locale într-un singur tur - PNL, PSD și PSD-ul unguresc, cum îi spun chiar maghiarii mai tineri UDMR-ului.
2. Este aproape sigur că ulterior UDMR nu va mai vota un nou guvern. Dar nu pentru că ar avea ceva cu PNL, din contră! PNL are acum perspectiva de a lua un scor atât de bun la Anticipate, încât ar putea face guvernul doar cu UDMR, fără Alianța USR-PLUS. Că vorba aia, facem din când în când alegeri ca să aflăm cu cine mai guvernează UDMR. 
3. Așadar comportamentul UDMR, de a vota întâi împotriva Guvernului Orban, iar apoi în favoarea Anticipatelor, este de fapt cheia nu numai a supraviețuirii UDMR, dar și a intrării sale la guvernare. Înțelegerea, tot mai evidentă, dintre PNL și PSD, a lăsat în penumbră o înțelegere cel puțin la fel de urâtă, pe cea dintre PNL și UDMR. Sper doar ca Președintele Iohannis să nu fie parte din acestă înțelegere.
4. Indiferent de calculele lor politice, USR va vota la vedere, azi în favoarea alegerii primarilor în două tururi (împotriva moțiunii), iar dacă guvernul totuși pică, USR nu va mai vota niciun guvern, până la Anticipate. 
5. Fără un nou parlament, România este blocată, nicio reformă nu poate fi făcută iar acest an ar fi pierdut.”, scrie Moise Guran.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.