Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran mitraliază PNL: Gorghiu și Munteanu, puși la zid

moise guran

Jurnalistul Moise Guran are o serie de replici acide la adresa PNL, după anunțarea lui Marian Munteanu drept candidat la Capitală și îi adresează un mesaj direct copreședintelui PNL, Alina Gorghiu.

”Mi-a venit să şi râd când am auzit-o pe Alina Gorghiu vorbind despre candidatul societăţii civile, dar şi apoi când am văzut modul în care a fost abuzată această sintagmă de … toată lumea de fapt. Chiar şi Alina Mungiu, un om care crede cu toată forţa şi a şi făcut, probabil, cele mai multe eforturi pentru cristalizarea acestui concept, calcă tot mai des pe lângă el, imaginându-şi de exemplu că sprijinirea atât de străvezie a unui candidat independent se poate face în numele societăţii civile. Mungiu nici măcar nu e la prima greşeală de acest fel.

Oricât de amară ar fi constatarea, între Gorghiu şi Mungiu nu mai există, în această situaţie, decât o diferenţă cantitativă, cuplul Gorghiu-Munteanu fiind o pervertire caricaturală a societăţii la fel de civile reprezentate de cuplul Mungiu-Nicuşor Dan.

Asta pentru că societatea civilă nu există ca grup, ea este o sumă abstractă de indivizi, fiecare cu ideile lui, cu obsesiile lui, cu prostiile şi chiar cu simpatiile lui, atâta timp cât acestea nu se transformă în partizanat.

Partizanatul te exclude implicit din această mişcare browniană de idei numită societatea civilă, dar partizanatul nu e legat în mod necesar de un partid.

Aşa numitele platforme civice tot în partizanate eşuează de obicei, avem grupări marxiste în România, coagulate nu neapărat în jurul unei organizaţii, cât a unor idei comune, la fel cum avem mai multe masonerii legionare (intenţionat am folosit alăturarea, ca să li se urce sângele în cap), la fel cum avem şi mici masonerii de bere între jurnalişti (despre care ei cred că ştiu doar ei, uitând că în presă nu există secrete), ba chiar avem probabil şi (noapte minţii) masonerii, de data asta pe bune, în care intră judecători. Ceea ce este cumplit de ilegal, în opinia mea, orice ar crede Consiliul Superior al Magistraturii”, scrie Moise Guran, pe Biziday.

De asemenea, Moise Guran avansează ipoteza că Marian Munteanu a fost aruncat în luptă de serviciile secrete.

”Când colegul Petreanu a scris pe blog că Munteanu “ar putea fi experimentul cuiva care, prin cine ştie ce laborator discret, încearcă să strângă de pe piaţă componentele dinamitei politice a vreunui partid cu adevărat extremist înainte ca acestea să ajungă în mâinile cui nu trebuie”, m-a pus pe gânduri. Într-adevăr, SRI-ul anilor ’90 făcea chestii de astea. Iar legăturile, prima odioasă, a doua prietenoasă, dintre Marian Munteanu şi acel SRI al anilor ’90 nici nu pot fi contestate.

Problema este că azi SRI-ul părea să fie altceva şi nu l-aş vedea făcând iar frankensteini în eprubetă, nici chiar la cererea micuţului director Eduard Hellvig. Suntem dracu’ şi noi o democraţie, sau nu suntem? Pot accepta posibilitatea ca SRI să infiltreze organizaţii de tot felul, dar nu-l văd creând candidaţi.

După cum se codesc liberalii să spună cum a apărut Munteanu drept candidat al lor, sunt absolut convins că ei cred că numai de la Cotroceni se putea întâmpla asta. Ceea ce, la fel ca şi în cazul SRI, poate fi adevărat, dar nu înseamnă că în mod necesar preşedintele Iohannis a avut o astfel de iniţiativă. Că, la fel ca roboțelul C3-PO, omul nu prea are inițiative.

De altfel, urmărind erorile făcute de domnul Klaus Iohannis în acest an şi jumătate de mandat, mi-am format convingerea că în prea multe cazuri preşedintele nu ştie cum să reacţioneze, nu are nici suficiente date, nici tact şi nici cu viziunea nu stă extraordinar. Ceea ce îl face numai bun de manipulat. Iar suspectul de serviciu tot Eduard Hellvig şeful SRI ar rămâne, dacă șeful SRI n-ar fi, la rândul său, un personaj destul de subțire”, mai scrie Moise Guran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.