Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran o desfiinţează pe Udrea: Adevărul neîncătușat este că n-ați avut rușine

moise

Jurnalistul Moise Guran pune degetul pe rană şi arată în ce a constat adevărul la care facea referire Elena Udrea aseară la ieşirea din sediul DNA. Potrivit lui Guran, adevărul este că în 2010 aproape 1,5 milioane de bugetari au plătit  șpăgile încasate direct din salariile tăiate,  aşa cum este la fel de adevărat că românii plătesc şi astăzi un TVA mai mare pentru a fi acoperit comisionul de 10% perceput de aceasta din contractele statului.

"Adevărul nu poate fi încătușat, a spus Elena Udrea cu zâmbetul pe buze la ieșirea de la DNA.
Adevărul, măi cucoană, este că atunci când oamenii tăi înhățau 10% din milioanele statului, același stat se împrumuta un miliard de la FMI ca să poată plăti salariile, în 2009.
Adevărul este că, indiferent dacă procurorii vor dovedi sau nu că au ajuns banii la tine, devii responsabilă de faptul că aproape 1,5 milioane de bugetari au plătit în 2010 aceste șpăgi direct din salariile lor tăiate, iar în următorii doi ani 400 de mii dintre ei și-au pierdut slujbele.
Adevărul este că noi toți, și mai săraci și mai bogați am plătit de atunci și până astăzi acele șpăgi printr-un TVA mai mare, pe care statul ni l-a luat nouă ca să-ți dea ție comisionul ăla de 10%.
Adevărul neîncătușat, madam, este că n-ați avut rușine și că ați furat ca hămesiții într-o perioadă în care țara noastră trecea prin cea mai cruntă criză economică din ultimul secol, în timp ce nouă ne spuneați cu cinism că investițiile pe care le vămuiai erau măsuri anticriză. Da erau, dar șpaga nu era! Șpaga era nerușinare iar șpaga în astfel de vremuri este o crimă. Ce guvernant va mai avea curaj să ceară națiunii un sacrificiu colectiv, într-o perioadă grea, acum după ce s-a dovedit că ați compromis ideea de sacrificiu colectiv?
Acesta este ADEVĂRUL la care faci referire? Sau poate credeai că acesta este un adevăr uitat azi, când criza a trecut? Uite că nu este, iar data viitoare când faci semne misterioase cu degetul, du-l direct pe obraz, nu pe nas.
Și nu te mai mira că opinia publică te judecă. Are tot dreptul să o facă, indiferent ce vor decide judecătorii", a scris Moise Guran pe biziday.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.