Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran, protest violent pe Facebook față de guvernanți: Nu vă e jenă?

Jurnalistul Moise Guran e revoltat de modul în care au fost tratați, la alegerile prezidențiale, românii din Diaspora. În Franța, în Austria, în Germania și în Anglia, românii s-au înghesuit să voteze. Au stat ore în șir pentru a-și alege președintele. Au fost proteste vehemente față de modul de organizare al alegerilor în Diaspora.

”La această oră vara-mea e la Londra, la coadă. Stă de trei ore şi jumătate si probabil va mai sta o oră.

Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, azi, la secţiile de votare din străinătate şi este admirabil modul în care românii au folosit, totuşi, reţelele de socializare pentru a se organiza, pentru a rezista şi pentru a învinge, în final, un tip de fraudă electorală pentru care cineva trebuie, totuşi, să răspundă.

Am stat toată ziua pe facebook şi am corespondat cu mii de oameni care făceau cozi literalmente kilometrice la consulatele şi ambasadele României din marile oraşe ale Europei. Stând de vorbă cu ei, mi-a fost foarte clar ceea ce s-a întâmplat. Să vă spun cum s-au desfăşurat lucrurile…”, scrie Guran pe Facebook.

Guran a criticat și el modul de organizare a alegerilor în secțiie de votare din străinătate.

”Nu-mi dau seama dacă toată această debandadă a fost pusă la cale de cineva. Nu ştiu dacă, în mod intenţionat, Ministerul de Externe a încercat să împiedice cât mai mulţi dintre cele câteva milioane de români care muncesc afară să îşi exercite dreptul de vot. Şi sincer să vă spun, nici nu prea mă interesează, dacă a fost sau nu un plan diabolic. Dacă cineva a făcut asta deliberat a plănuit o nătângie. Mai există şi turul doi şi împiedicarea dreptului de vot, acum, mai mult i-a întărâtat pe acei oameni. Vor da un vot şi mai hotărât şi mai împotrivă peste două săptămâni.

Pe seară, îmi trimite vară-mea de la Londra un selfie de la coadă. Nu e veselă ca de obicei. Mă întreabă de ce nu zice nimeni nimic în România. E nervoasă…Ne batem joc de ei? Zice, îi spun, dar are dreptate… cine trebuie să zică nu zice.

Da, sunt aceiaşi români care trimit, anual, miliarde de euro în România ca să aibă domnul Titus Corlăţean şi colegii săi de guvern de unde să se laude cu creşterea consumului în România. Mie mi-e ruşine de ei. Domnului Corlăţean, i-o fi ruşine?”, încheie Guran mesajul de pe biziday.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.