Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MOL Grup anunță cea mai mare investiție din istoria sa: Va construi o fabrică de 1,2 miliarde de euro aproape de România

investitii

MOL Grup a demarat construcția fabricii de polioli de la Tiszaújváros, o investiție de peste 1,2 miliarde de euro, cu o capacitate de producție de 200.000 de tone de polioli pe an și care va fi pusă în funcțiune în 2021, infomează compania, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului! Solicitare de ultim moment către Viorica Dăncilă .

Complexul va crea 200 de noi locuri de muncă.

Fabrica este cel mai mare proiect de investiții din surse proprii din istoria MOL, cu un buget total de 1,2 miliarde de euro, inclusiv ajutorul de investiții al guvernului ungar în valoare de 131 de milioane euro (o combinație de scutiri de impozite și ajutoare pentru investiții și subvenții pentru investiții în numerar). Potrivit estimărilor MOL, uzina va contribui cu aproximativ 150 de milioane de euro pe an la rezultatele financiare ale Grupului MOL (EBITDA). Poliolii reprezintă o materie primă importantă și foarte căutată pentru producția de materiale plastice, cu largă întrebuințare în numeroase industrii precum cea auto, construcții și industria textilă. Complexul Tiszaújváros va produce poliol folosind tehnologii eficiente și ecologice, cum ar fi procesul HPPO (tehnologia de transformare a peroxidului de hidrogen în oxid de propilenă) dezvoltat de thyssenkrupp și Evonik.

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

În conformitate cu strategia sa pentru 2030, Grupul MOL îşi propune să facă progrese în dezvoltarea de produse chimice cu valoare adăugată şi produse chimice de specialitate. Polieteri poliolii, care servesc drept materie primă pentru spuma poliuretanică, reprezintă principala direcţie a expansiunii petrochimice a Grupului MOL datorită gamei largi de aplicaţii în industria automobilelor, a construcţiilor, a ambalajelor şi a mobilei. Cu această investiţie strategică, MOL îşi propune să devină un partener al producătorilor de poliuretan din Europa Centrală și de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.