Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Moldova, ne vedem în curând!' Președintele Franței, Emmanuel Macron, își anunță vizita la Chișinău

emmanuel macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, își anunță vizita în Republica Moldova la 1 iunie, la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene. „Moldova, ne vedem în curând!” – este mesajul liderului francez pentru cetățenii moldoveni. Potrivit lui Emmanuel Macron, în R. Moldova, liderii vor discuta despre energie, migrație, securitate, infrastructură, apărare, geopolitică, pentru că împart același continent, transmite IPN.

„Acum un an am propus crearea Comunității Politice Europene deoarece sunt sigur că avem nevoie de acest forum pentru a aduna toți liderii ca să oferim un cadru nou continentului nostru, să decidem pentru noi înșine și să construim o Europă mai puternică și mai unită. La 1 iunie vom discuta toate aceste subiecte, vom avea întruniri foarte importante și sper că vom lua decizii importante pentru ziua de azi, dar și pentru viitorul nostru comun”, a spus președintele Franței.

Liderul european a adus mulțumiri președintei R. Moldova, Maia Sandu, pentru că a acceptat invitația de a organiza cel de-al doilea summit EPC în R. Moldova. Găzduirea evenimentului fiind o reconfirmare a faptului că R. Moldova nu este singură și se bucură de susținerea partenerilor externi pentru a păstra libertatea și pacea în R. Moldova.

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.