Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova se va asocia la programul Europa Digitală. Avantajele care decurg de aici

moldova ue

Moldova se va asocia la programul Europa Digitală. Avantajele care decurg de aici

Moldova va participa la Programul „Europa Digitală”, în cadrul căruia va avea acces la finanțare pe poziție de egalitate cu statele membre UE.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Uniunea Europeană și R. Moldova.

Programul „Europa Digitală” este un program nou de finanțare al Uniunii Europene, care se va derula timp de șapte ani (2021-2027), cu un buget total planificat de 7,6 miliarde de euro. Scopul programului este să sprijine și să accelereze transformarea digitală a economiei și a societății europene, să aducă beneficii cetățenilor, administrațiilor publice și întreprinderilor din UE.

Asocierea R. Moldova la Programul „Europa Digitală” va permite accesarea de către întreprinderile mici și mijlocii, cetățeni și administrațiile publice din R. Moldova a surselor financiare nerambursabile pentru finanțarea proiectelor în patru domenii-cheie: calcul de înaltă performanță, inteligență artificială, competențe digitale avansate, implementarea și utilizarea optimă a capacitaților digitale și interoperabilitatea.

Adițional, Programul „Europa Digitală” va completa finanțarea disponibilă prin intermediul altor programe ale UE: Programul Orizont Europa pentru cercetare și inovare, Mecanismul pentru interconectarea Europei pentru infrastructura digitală, Mecanismul de redresare și reziliență și fondurile structurale.

R. Moldova va achita doar 10 % din contribuția financiară pentru participarea la Program, Comisia Europeană oferind o reducere substanțială țării noastre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.