Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova sfideaza Rusia. Ce rol a jucat Iohannis in actiunile Moldovei

Republica Moldova a luat decizia de a-i interzice pe teritoriul sau pe Dmitri Kiselev, directorul trustului guvernamental de presa Russia Today si unul dintre cei mai importanti propagandisti ai puterii de la Kremlin si pe regizorul fimului "Crimeea. Drumul spre Patrie", Andrei Kondrasov. Acestia au fost declarati indezirabili de Chisianu, gest care a trezit revolta Rusiei.

Postul rus de televiziune Russia 24 a difuzat joi seara un reportaj in care se afirma ca Republica Moldova este o colonie de nivelul doi a Statelor Unite ale Americii care este controlata de la Bucuresti, scrie Hotnews.ro citand presa de la Chisinau.

"Guvernul din Republica Moldova ia exemplu de la Ucraina. Mai multi jurnalisti rusi sunt declarati persona non-grata, astfel Chisinaul implementeaza principiile ucrainene in relatii cu presa. Filmul lui Andrei Kondrasov 'Crimeea. Calea spre Patrie' a fost interzis, iar in curand vor fi pedepsiti oamenii care poarta panglica Sfantului Gheorghe. Proiectul de lege in acest sens a fost depus in Parlament. Ucraina in sfarsit si-a gasit in guvernarea de la Chisinau adevaratii tovarasi in lupta pentru viitorul luminos european pe care insa majoritatea populatiei nu si-l doreste". Acesta este intro-ul facut de prezentatorul buletinului de stiri de la postul rus de televiziune Rossia 24, Maksim Kiselev, si prezentat de agora.md, care transcrie textul reportajului in limba romana.

"Calific aceste actiuni drept o forma de autism statal. Dorinta de a nu cunoaste nimic, de a se izola de lume", spune Dmitri Kiselev, in acest reportaj. El urma sa vina in Moldova pentru prezentarea unui documentar de propaganda despre anexarea Crimeei de catre Rusia.

"Sa latri la un elefant - e mereu ridicol. Autoritatile moldovenesti nu inteleg ca toate actiunile pe care le intreprind impotriva Rusiei sunt ridicole si provoaca haz in randul populatiei. Poporul moldovenesc este minunat, bland si are o atitudine foarte buna fata de Rusia", adauga si Andrei Kondrasov, regizorul declarati si el indezirabil.

Pe langa acestia si corespondentul "Vesti" Alexandr Balitkii nu a fost lasat sa intre sa intre pe teritoriul Republicii Moldova, pentru ca ar fi facut mai multe reportaje in Transnistria, presupune jurnalistul.

Jurnalistii de la Russia Today, revoltati de masurile guvernului moldovean acuza Republica Moldova ca este o colonie a Statelor Unite, insa o colonie de rang inferior, spre deosebire de Romania si Ucraiana care sunt in contact direct cu SUA. Moldova insa este controlata prin intermediul Romaniei si al Ucrainei de catre americanii care nu ar fi dispusi sa se coboare la nivelul unei discutii directe cu autoritatile moldovene.

Invitatul expert rus din emisiunea celor de la Russia Today, Oleg Barabanov, este de parere ca ultimele decizii ale Chisinaului, pe care le numeste anti-ruse, sunt luate in urma intrevederii presedintelui roman, Klaus Iohannis cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko.

"Exista o diferenta intre Ucraina si Republica Moldova. Autoritatile de la Kiev sunt telefonate direct din Washington. Biden telefoneaza, Kerry telefoneaza. Astfel, Ucraina poate fi numita o colonie (a Statelor Unite) de nivelul unu. Totodata, Washingtonului i-ar fi greata sa telefoneze Chisinaul direct, de aceea actioneaza prin Romania. Romania joaca rolul de controlor al Republicii Moldova. Cea din urma pentru Occident este o colonie de nivelul doi. Ordinele vin din Bucuresti si din Kiev", explica Barabanov.

Potrivit acestuia, alianta romano-ucraineana ordona Chisinaului cum sa actioneze in raport cu regiunea transnistreana si Federatia Rusa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.