Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova și Franța vor semna un acord de cooperare în domeniul apărării

stiri.md
maia sandu macron

Republica Moldova și Franța vor semna un acord de cooperare în domeniul apărării în cadrul vizitei de lucru a președintelui republicii, Maia Sandu, la Paris, a anunţat serviciul de presă al președintelui moldovean, relatează stiripesurse.md

"În perioada 7-8 martie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla la Paris. Programul vizitei de lucru include o întâlnire cu președintele Franţei, Emmanuel Macron, la Palatul Élysée și semnarea unor acorduri de cooperare" - se arată în comunicat.

După cum au precizat surse din Guvern, președintele va fi însoțit în vizita sa de ministrul apărării Anatolie Nosatîi, care va semna un acord de cooperare în domeniul apărării la Paris.

Acordul are scopul de a extinde cooperarea pe baza acordului din 1998. Noul document deschide oportunități de interacțiune în domenii precum pregătirea personalului, participarea la misiuni internaționale, controlul spațiului aerian, schimbul de tehnologie și altele.

Anterior, Franța a furnizat Republicii Moldova un radar tactic Ground Master (GM) 200 pentru a monitoriza spațiul aerian al țării și a donat, de asemenea, un lot de echipamente militare. Autoritățile republicii au declarat că intenționează să achiziționeze alte două radare similare, care să acopere întreg teritoriul țării.

Anul trecut, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat o nouă strategie de securitate națională, în care Rusia este numită drept principala amenințare la adresa republicii.

De asemenea, România a fost desemnată partener strategic al Republicii Moldova în domeniul securității și apărării. Potrivit documentului, republica va consolida cooperarea în acest domeniu cu alte țări UE, precum și cu Marea Britanie, SUA și Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.