Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova și România urmează să introducă vămuirea comună a mărfurilor

Ministerul Afacerilor Interne
nadlac vama

Directorul Serviciului vamal al Republicii Moldova, Igor Talmazan, a spus că țara sa şi România intenţionează să introducă vămuirea comună a mărfurilor la ieşirea din republică, sincronizând această activitate la toate cele şase puncte vamale.

La o conferinţă de presă de marţi, el a subliniat că punctele vamale noi "nu pot apărea peste noapte", relatează Infotag.md

"Optimizarea fluxului de mărfuri este singura soluţie. Această practică este deja aplicată prin acord cu colegii ucraineni. Mergem pe aceeaşi cale cu partea română. Mereu erau cozi de camioane. Vor deveni mai mici, dar nu vor dispărea, deoarece mai multe servicii efectuează controlul mărfurilor", a spus el.

Talmazan a spus că specialiştii moldoveni sunt pregătiţi să demareze un proces comun de vămuire la frontiera cu România "chiar mâine".

Şeful Biroului vamal Sud, Antonina Vidraşcu, a spus că până la 360 de camioane, în principal din Ucraina, s-au acumulat săptămâna trecută la punctul vamal Giurgiuleşti-1.

"Acum, acest rând a fost redus la 200 de vehicule. Se lucrează la deschiderea unor benzi suplimentare, dotându-le cu infrastructură de control", a spus ea.

Situaţia de la punctul de trecere şi control s-a complicat după începerea războiului din Ucraina şi din cauza necesităţii redirecţionării fluxurilor de marfă prin România. Dacă anterior timpul estimat pentru efectuarea verificărilor de către vama moldovenească era de până la 48 de ore, acum durează până la cinci zile.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.