Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova va avea în curând un sistem modern de supraveghere antiaeriană

Timpul
Anatolie Nosatîi

Moldova va avea în curând un sistem modern de supraveghere antiaeriană

Republica Moldova va avea în curând un sistem modern de supraveghere antiaeriană. Declarația a fost făcută de ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, la TVR Moldova. În prezent sunt discuții cu un furnizor de echipamente, iar în câteva luni radarul ar putea fi livrat la Chișinău.

Acordul va fi semnat in curand

El a spus că următoarele săptămâni urmează să fie semnat contractul și ulterior, în câteva luni, R. Moldova va avea acest sistem. Dar aici trebuie să luăm în considerație și instruirea efectivului necesară, precum instalarea și operaționalizarea acestuia, a subliniat ministrul Apărării.

Necesitatea stringentă de a deține un sistem antiaerian modern a apărut după ce spațiul aerian al Republicii Moldova a fost de mai multe ori survolat de rachete rusești. În unele cazuri, fragmente din acestea au căzut în localitățile din  nordul R. Moldova.

Ministrul Apărării a mai declarat că Armata Națională este în plin proces de modernizare, deoarece tehnica din dotare este din perioada sovietică, iar cele mai noi echipamente sunt cele donate de parteneri.

Anatolie Nosatîi a subliniat însă că Armata nu se înarmează, dar se modernizează, ceea ce înseamnă că acele echipamente sau modele de armament ce datează anii '60-'80 se înlocuiesc cu altele mai noi și mai sigure.

Pentru anul 2023, bugetul Ministerului Apărării este de aproximativ 1,7 miliarde de lei, mai mare cu peste 650 de milioane de lei față de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.