Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii consumă tot mai mult Internet pe mobil. Un utilizator generează lunar un trafic lunar mediu de 5,1 GB

smartphone scoala

Tot mai mulți moldoveni devin consumatori de Internet mobil. Un utilizator de internet mobil de pe un smartphone, generează lunar un trafic lunar mediu de 5,1 GB, iar un utilizator care a folosit accesul dedicat la Internet – 28,8 GB.

Despre aceasta arată datele statistice privind evoluția pieței serviciilor de acces la Internet mobil, agregate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), transmite Agora.md.

Numărul total al utilizatorilor care au accesat Internetul mobil prin rețele 4G a crescut cu circa 25,5% în trimestrul trei al anului curent, față de sfârșitul anului 2021 și a alcătuit circa 2,1 milioane de persoane.

Majoritatea absolută (circa 2 milioane dintre utilizatori) au accesat Internetul mobil prin smarphone, iar restul au utilizat Internetul dedicat (modemuri/carduri).

Totodată, numărul total al utilizatorilor de Internet mobil (2G, 3G, 4G + dedicat) s-a majorat cu 17,6% și a depășit 2,7 milioane de utilizatori. Urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet mobil în bandă largă, raportată la 100 de locuitori, a sporit cu 17,6 puncte procentuale și a constituit 107,4%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.