Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momeala pentru americani ca să se vaccineze: O călătorie cu metroul

metrou New York

New York a făcut apel la unul dintre simbolurile acestei metropole, reţeaua de metrou, pentru a-i încuraja pe cetăţeni şi pe turişti să se vaccineze anti-COVID-19, oferindu-le doza unică de Johnson &Johnson în schimbul unor călătorii gratuite, relatează EFE.

În Manhattan, în emblematica Grand Central Station, care a început din nou să să freamăte de călători, s-au format miercuri cozi lungi de aşteptare pentru a primi vaccinul, scrie Agerpres.ro.

Este vorba de un program pilot de vaccinare care va fi disponibil până duminică, fără nevoie de programare, în opt puncte ale zonei metropolitane, prin care autorităţile speră să atragă cât mai mulţi călători să se vaccineze.

Autoritatea de gestionare a reţelei de metrou (MTA) a anunţat miercuri că iniţiativa ar putea fi extinsă dacă va fi bine primită de public.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat luni programul pentru a spori numărul persoanelor vaccinate, după o încetinire a ritmului în întreaga ţară.

El a anunţat totodată că vor fi create cinci puncte de vaccinare în sistemul de transport al autobuzelor şi trenurilor din nordul statului, în localităţi ca Buffalo sau Niagara Falls.

"Cei care au avut chef să se vaccineze au venit primii, apoi ritmul a scăzut, iar acum cifrele sunt mai mici", a spus Andrew Cuomo, care a precizat că a scăzut şi numărul contagierilor odată cu vaccinarea în masă.

În statul New York, jumătate din populaţia adultă, aproximativ 7,8 milioane de persoane au completat programul de vaccinare, în timp ce alte 9,5 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Autorităţile locale caută modalităţi creative de a impulsiona vaccinările, oferind cadouri şi avantaje, precum bilete gratis la grădina zoologică din Bronx, la Acvariul din New York, sau la meciurile de baseball.

Guvernatorul statului a anticipat "o vară normală" cu piscine şi plaje publice deschise la capacitate maximă din iulie, dacă "merge totul bine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.