Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment de reculegere în memoria lui George Floyd la reluarea turneului de golf PGA Tour

boardgamegeek.com
golf

Un moment de reculegere a fost ţinut joi de toţi participanţii la turneul de golf din cadrul PGA Tour, care se desfăşoară la Colonial Country Club din Fort Worth (Texas), scrie Reuters, potrivit Agerpres.

La ora locală 8:46, competitorii s-au oprit şi cu capetele plecate au păstrat un minut de tăcere pentru afro-americanul de 46 de ani ucis cu brutalitate de poliţişti albi la Minneapolis.

Organizatorii turneului, care se desfăşoară fără spectatori după o întrerupere de trei luni din cauza pandemiei de coronavirus, au spus că în cele trei zile de concurs se va ţine mereu, la ora 8:46, acest moment solemn, 8 minute şi 46 de secunde stând un poliţist pe gâtul lui George Floyd, până acesta a murit.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 ani, a murit la Minneapolis după ce Derek Chauvin, un ofiţer de poliţie alb, l-a apăsat cu genunchiul pe gât mai mult de opt minute. Ofiţerul, în vârstă de 44 ani, care a fost concediat a doua zi, a fost arestat şi acuzat de omor.

Drama a scos în stradă zeci de mii de oameni în Statele Unite, de la New York la Los Angeles şi de la Philadelphia la Seattle. Aceştia au demonstrat în ultima săptămână împotriva brutalităţii poliţieneşti, a rasismului şi a inechităţii sociale.

Manifestaţiile, care s-au extins şi pe alte continente, au degenerat uneori în revolte şi acte de violenţă, ceea ce a determinat autorităţile din mai multe oraşe să mobilizeze Garda Naţională şi să impună starea de asediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.