Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment ISTORIC: Ce ofertă le-au făcut sud-coreenii vecinilor de la Phenian, după ultimele teste cu rachete

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Coreea de Sud a propus luni discuţii cu Coreea de Nord pentru a reduce tensiunile din peninsulă după recentul test reuşit cu o rachetă intercontinentală al Phenianului, potrivit AFP.

Această ofertă de dialog este prima de la venirea la putere, în mai, a preşedintelui Moon Jae-In, perceput ca fiind mai deschis la negocieri decât predecesoarea sa Park Geun-Hye.

Citește și: INCIDENTE la Hollywood între susținătorii și adversarii lui Donald Trump! Lucrurile au scăpat de sub control. S-a lăsat cu arestări

Crucea Roşie a propus de asemenea o întâlnire intercoreeană în încercarea de a relansa reuniunile între familiile coreene separate de războiul din 1950-1953.

Ministerul sud-coreean al Apărării ar dori o întrevedere pentru vineri, la Panmunjom, 'satul armistiţiului', la frontiera dintre cele două Corei. Crucea Roşie a propus ca întâlnirea privind reuniunile familiale să se desfăşoare în acelaşi loc, la 1 august.

Întâlnirea propusă de minister ar fi prima reuniune intercoreeană oficială din decembrie 2015. Fosta preşedintă Park Geun-Hye a refuzat să reia dialogul atât timp cât Phenianul nu a adoptat măsuri concrete în vederea denuclearizării.

Citește și: NATO intervine în FORȚĂ pentru o împăcare ISTORICĂ între Germania și Turcia

"Facem propunerea unei reuniuni care să urmărească oprirea activităţilor ostile ce amplifică tensiunea militară de-a lungul frontierei terestre", a precizat într-un comunicat Ministerul sud-coreean al Apărării, anunță Agerpres.

La rândul său, Crucea Roşie speră la un 'răspuns pozitiv' din partea Nordului cu scopul de a organiza în octombrie o serie de reuniuni familiale, care ar fi primele din ultimii doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.