Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric la Iași: S-a stabilit un nou record de pelerini pentru o procesiune ortodoxă

pelerinaj parascheva

Pelerinajul din acest an de la Iași a stabilit un nou record pentru o procesiune ortodoxă! Peste 320.000 de pelerini s-au închinat până duminică la prânz la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând se află încă 45.000 de credincioşi. Sunt cele mai mari cifre de până acum din istoria pelerinajului de la Iași.

Afluxul de pelerini continuă să fie ridicat, pe străzile din jurul catedralei ieşene aşteptând la rând pentru a se închina la sfintele moaşte aproximativ 45.000 de oameni. Rândul se întinde pe o lungime de câţiva kilometri, iar timpul de aşteptare este de peste 12 ore. Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva urma să fie reintrodusă în catedrală în cursul zilei de duminică, dar este puţin probabil să se întâmple acest lucru, din cauza numărului ridicat de credincioşi care se află la rând.

Reprezentanţii arhiepiscopiei susţin că încă vin pelerini din ţară la Iaşi, în ultimele 24 de ore rândul măsurând constant câţiva kilometri.

În cele opt zile de pelerinaj de până acum au avut nevoie de îngrijiri medicale 591 de persoane, iar 47 dintre acestea au fost transportate la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.