Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment rar! Efectele OZN-urilor în documentele Pentagonului: 'Arsuri prin radiații, paralizie sau leziuni cerebrale' (presă)

ozn

Oficialii serviciilor de informații americane au dovezi că apariția OZN-urilor a dus la efecte adverse asupra sănătății, cum ar fi arsuri prin radiații, paralizie și chiar leziuni cerebrale, potrivit unui raport recent lansat de la un program al Pentagonului, încheiat în 2012, informează Dailymail.co.uk.

Studiul clasifică diferite tipuri de întâlniri cu obiecte neidentificate, inclusiv cele însoțite de vederi de fantome, yeti sau spirite și altele care au ca rezultat răni și chiar „vindecări permanente”.

Include, de asemenea, un rezumat al efectelor induse de OZN, variind de la cea mai comună - răpire - la paralizie, leziuni oculare, șocuri electrice și chiar întâlniri sexuale.

Raportul din 2010 a compilat 42 de cazuri de efecte adverse din dosarele medicale și 300 din cazuri „nepublicate”.

Documentul face parte din 1.500 de pagini din programul avansat de identificare a amenințărilor aviației (AATIP) care au fost oferite pentru The Sun de către Defense Intelligence Agency.

„Au fost raportate cu acuratețe suficiente incidente/accidente și au fost obținute date medicale, pentru a susține ipoteza că unele sisteme avansate sunt deja implementate și opace pentru înțelegerile complete ale SUA”, se arată în raport.

Raportul a fost publicat de jurnaliștii de la The Sun ca parte a unei cereri din 2017 din Legea privind libertatea de informare. A fost scris pentru programul secret AATIP, a cărui existență a fost dezvăluită de fostul șef al programului Luis Elizondo în același an.

Studiul este intitulat „Efecte de câmp acute și subacute anormale asupra țesuturilor umane și biologice”. Este datată 11 martie 2010.

„Există informații clasificate care sunt foarte relevante pentru subiectul acestui studiu și doar o mică parte din literatura clasificată a fost eliberată”, se arată în document.

La raport este atașată o listă a efectelor fiziologice experimentate de cei care au intrat în contact cu OZN-uri sau UAP-uri, Fenomene Aeriene Neidentificate.

Lista a fost întocmită în 1996 de Mutual OZN Network și acoperă perioada de timp din 1873 până în 1994.

Printre efecte se numără: răpiri aparente (129 de cazuri raportate), efecte electromagnetice asupra vehiculelor (77), pierdere de timp percepută (75), arsuri (41), șocuri electrice (23), impacturi cu câmpuri de forță (18) și întâlniri sexuale ( 5).

Elizondo, care a condus programul Pentagonului de 22 de milioane de dolari care studiază OZN-urile, a declarat revistei GQ despre unele dintre aceste efecte într-un interviu din noiembrie. „Trebuie să fiu atent, nu pot vorbi prea specific, dar s-ar putea imagina că primești un raport de la un pilot care spune: Lue, este foarte ciudat. Zburam și m-am apropiat de chestia asta și m-am întors acasă și parcă m-am ars la soare. Am fost roșu timp de patru zile", a spus el. „Ei bine, acesta este un semn de radiație. Asta nu este o arsură solară; este o arsură prin radiații. Atunci [un pilot] ar putea spune, dacă [ei] s-ar fi apropiat puțin: Lue, sunt la spital. Am simptome care indică leziuni cauzate de microunde, adică leziuni interne, și chiar și în creierul meu există ceva morfologie acolo.” El a adăugat: „Și atunci s-ar putea să găsești pe cineva care să se apropie cu adevărat și să spună: „Știi, Lue, este cu adevărat bizar. Mi s-a părut că eram acolo doar cinci minute, dar când m-am uitat la ceas, au trecut 30 de minute, dar am folosit doar cinci minute de combustibil. Cum este posibil?"

„Ei bine, există un motiv pentru asta, credem noi, și probabil că are de-a face cu deformarea spațiului-timp”, a punctat acesta.

Raportul arată în ce măsură guvernul studiază OZN-urile, mergând până acolo încât să marcheze diferite tipuri de întâlniri cu evaluări diferite.

„Comportamentele anormale” sunt evaluate ca AN1, care nu au efecte fizice de durată, cum ar fi lumini și explozii. AN3-urile vin cu „entități asociate” precum fantome, yeti, spirite, elfi și alte „entități mitice/legendare”. AN5 sunt cele care includ rapoarte de rănire și deces.

În mod similar, întâlnirile apropiate, sau CE, sunt împărțite între CE1 și CE2, în care o întâlnire apropiată lasă martorului urme de aterizare sau răni și CE4, în care martorul este răpit.  CE5 sunt întâlniri apropiate care au ca rezultat vătămare psihologică permanentă sau moarte.

Oficialii au spus că OZN-urile sunt „de proveniență necunoscută, care ar putea reprezenta o amenințare pentru interesul Statelor Unite”.

Raportul a fost obținut de publicația The Sun ca parte a unui cache de 1.500 de pagini pe care tabloidul britanic l-a cerut pentru prima dată în decembrie 2017, la câteva zile după ce Elizondo a dezvăluit existența programului AATIP jurnalistului independent Leslie Kean.

Programul a existat din 2007 până în 2012.

Tezaurul de documente includea și scrisori ale fostului senator american Harry Reid din Nevada prin care cerea ca proiectul să rămână secret.

Într-o scrisoare din 2009, Reid a spus că programul a identificat „mai multe tehnologii aerospațiale extrem de sensibile, neconvenționale” care necesită „protecție extraordinară”.

Deși biroul care a creat raportul OZN s-a închis, unul nou îi va lua locul.

În urma raportului Pentagonului din iunie, în care guvernul SUA a recunoscut că nu poate explica marea majoritate a fenomenelor aeriene neidentificate, Departamentul Apărării își sporește eforturile, creând un grup oficial care să studieze aceste evenimente.

Anunțul, făcut în noiembrie, va avea ca rezultat înființarea Grupului de Sincronizare a Gestionării și Identificarii Obiectelor Aeriene (AOIMSG), care va succeda Grupului Operativ de Fenomene Aeriene Neidentificate a Marinei SUA.

AOIMSG va lucra în cadrul Departamentului de Apărare și al întregului guvern american „pentru a detecta, identifica și atribui obiecte de interese în spațiul aerian cu utilizare specială și pentru a evalua și a atenua orice amenințări asociate la adresa siguranței zborului și a securității naționale”, potrivit unei comunicat emis de DoD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.