Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment tensionat în şedinţa de Guvern - Orban a refuzat propunerea ministrului Muncii: 'Nu ne putem permite să modificăm ordonanţa la fiecare şedinţă de guvern'

guvern orban

Premierul Ludovic Orban a refuzat în şedinţa de Guvern de joi să adauge pe ordinea de zi o ordonanţă de urgenţă solicitată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Ordonanţa se referea la ajutorul de care ar trebui să beneficieze şi avocaţii şi notarii în această perioadă.

"Vă rog, dacă apreciaţi oportun, să permiteţi să adăugăm pe ordinea de zi suplimentară Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 32/2020. Sunt necesare câteva clarificări referitoare la avocaţi, notari publici şi executorii judecătoreşti, pentru ca aceştia să poată beneficia de sprijinul financiar pe care guvernul îl acordă atât celor intraţi în şomaj tehnic, cât şi altor profesionişti. Definiţia 'alţi profesionişti' a avut nevoie de clarificări. Simt nevoia să vă precizez că din teritoriu mai sunt semnale de la AJOFM-uri care ridică o serie de probleme din practică pe care trebuie să le clarificăm şi pe acelea într-o ordonanţă de urgenţă", a afirmat Violeta Alexandru.

"Atunci, doamna ministru, dacă mai apar probleme în aplicare, aceste probleme trebuie inventariate la nivel naţional, trebuie să vedem dacă mai avem nevoie de clarificări suplimentare, dar nu de invenţii ale unor funcţionari cărora le este frică să îţi asume decizia de intrare în dreptul de acordare a şomajului tehnic. Dacă există într-adevăr probleme. Eu zic să le colectaţi şi să venim cu o modificare doar atunci când vom avea şi aceste observaţii pentru clarificarea aplicării ordonanţei. Ca atare, nu aprob astăzi intrarea pe ordinea de zi. La următoarea şedinţă, când avem o situaţie clară. Nu ne putem permite să modificăm ordonanţa la fiecare şedinţă de guvern", a răspuns Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.