Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente-cheie pentru magistraţi! Contre în CSM: Se încearcă blocarea numirii noului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuie să valideze, în şedinţa de luni, rezultatele concursului pentru şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Noul procuror-şef al Secţiei ar urma să fie Gheorghe Stan, actual adjunct al Inspecţiei Judiciare.

UPDATE: Plenul CSM a validat numirea lui Gheorghe Stan în funcţia de procuror-şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Şedinţa de luni a început cu propunerea formulată de judecătoarea Andreea Chiş, de anulare a rezultatelor concursului, pentru că din comisia de concurs a lipsit reprezentantul Secţiei pentru procurori a CSM. Procurorii CSM au refuzat să-şi desemneze un membru în comisia de concurs, ceea ce ar duce, potrivit judecătoarei Chiş, ar duce la nulitatea concursului.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la acest medicament banal! Pentru unele persoane poate fi fatal

Propunerea judecătoarei Andreea Chiş a fost combătută de judecătoarea Gabriela Baltag, care a amintit o solicitarea formulată de judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea.

"În cursul zilei de azi, membrii plenului au primit un memoriu din partea unui doamne judecător, Florica Roman, care pledeaza pentru validarea procurorului sef al sectiei speciale. Nu o sa reamintesc. As vrea numai sa va spun ca in cele 6 pagini de pledoarie pentru validare, cu argumente la fel de legale ca ale comisiei, m-as fi asteptat din partea doamnei judecător Chiş să aminteasca un argument din documentul doamnei care a trecut alaturi de alti magistrati printr-o experienta. Arata doamna judecator care sunt avantajele acestei sectii. M-as fi gandit când ati facut 4 pagini de argumente impotriva sectiei, ca asta e realiatea, dumneavoastra ati fost mereu o oponenta deschisa a acestei sectii. M-as fi asteptat sa faceti verificari ca sa stiti de ce aceasta comisie nu a avut o componenta totala", a afirmat judecătoarea Baltag.

În replică, Andreea Chiş a afirmat că a ridicat o problemă de drept, nu despre o persoană. "Am exprimat temerile colegilor care m-au ales. Tocmai petrnu ca am avut tot felul de discutii, cine ar fi cel mai potrivit sa examineze procurorii sefi si procurorii care compun aceasta sectie, in sedinta sectiei de judecatori am zis ca e mai potrivit CSM decat ministrul si am acceptat sa fiu pe buletinul de vot, validând astfel aceasta comisie. Singurul lucru pe care va rog e sa incercam sa discutam problemele de pe masa si nu oamenii", a declarat Chiş.

"Asta discutam. Problemele de pe masa sunt problemele oamenilor. Suntem la momentul adevarului. Doamna preseedinte ne-a intrebat vineri, dvs ati spus ca nu vreti sa spuneti nimic in comisie, ci in plen. Probail dorind sa impresionati o parte a auditoriului. Ati refuzat sa vorbiti in comisie", a răspuns Gabriela Baltag.

Împotriva problemei invocate de Andreea Chiş s-a exprimat şi Victor Alistar, reprezentant al societăţii civile în CSM.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai NOCIVE mezeluri din magazin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.