Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente cumplite în SUA, după ce un elev a deschis focul într-un liceu: Mai multe victime - VIDEO

www.nbcnews.com

Un elev care avea asupra sa două arme de foc a deschis focul într-un liceu miercuri, la Spokane, în statul american Washington (nord-vest), a ucis un coleg de clasă şi a rănit alţi trei elevi, după care a fost imobilizat de un membru al personalului, a anunţat şeriful local, relatează Reuters.

Elevul ucis încerca să-l convingă pe atacator, după ce o armă s-a blocat, să nu comită acest atac armat. Însă a fost împuşcat mortal, a declarat pentru presă şeriful comitatului Spokane Ozzie Knezovich.

Atacatorul a tras apoi asupra altor trei elevi, într-un hol de la etajul al doilea al liceului din Rockford, în statul Washington, a precizat Knezovich, conform News.ro.

Citește și: ATENTAT TERORIST în Franța: Cel puțin 7 victime / VIDEO

Adolescenţii răniţi se aflau în stare stabilă, a anunţat un spital local.

Knezovich a refuzat să dezvăluie identitatea suspectului sau să comenteze despre motivul acestuia. Însă ”pare un caz de intimidare”, a spus el.

Un membru al personalului de la Freeman a putut să-l imobilizeze pe atacator, înainte ca poliţia să sosească la faţa locului şi să-l reţină. Tânărul a fost încarcerat la închisoarea pentru minori a comitatului Spokane.

”Din fericire (o armă) s-a blocat. Altfel ar fi fost mai rău”, a declarat Knezovich. ”Sunt nişte evenimente absurde, tragice, care nu ar trebui să aibă loc şi pe care nu le înţeleg cu adevărat”, a adăugat el.

”Însă este necesar să înţelegem ce nu este în regulă cu societatea noastră pentru ca copiii noştri să ia arme ca să-şi rezolve problemele cu care se confruntă”, a spus el.

Citește și: SUA: 15 soldaţi ai Marinei, răniţi după ce un vehicul amfibiu de asalt a luat foc într-un exerciţiu de rutină

În urma atacului armat la acest liceu cu 327 de elevi, care a avut loc miercuri la ora locală 10.00 (20.00, ora României), unii părinţi şi-au abandonat maşinile în trafic şi s-au dus pe jos să-şi vadă copiii.

”Atacul armat de la Liceul Freeman este sfâşietor. Toţi locuitorii statului se gândesc la victime şi la familiile lor”, a scris guvernatorul Jay Inslee într-un mesaj postat pe Twitter.

În Statele Unite au loc în medie de 52 de incidente armate în şcoli pe an după atacul armat de la Newtown, în Connecticut, unde un atacator a ucis 26 de copii şi educatori în 2012, potrivit Everytown for Gun Safety, o asociaţie care militează pentru controlul armelor de foc, înfiinţată după acest masacru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.