Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: 15 soldaţi ai Marinei, răniţi după ce un vehicul amfibiu de asalt a luat foc într-un exerciţiu de rutină

www.mirror.co.uk
marina militară SUA, soldați. pușcași marini

Un număr de 15 soldaţi ai Marinei americane au fost răniţi, dintre care cinci sunt în stare critică, miercuri, la Camp Pendleton, în California, într-un incendiu ce a afectat un vehicul amfibiu de asalt în timpul unui exerciţiu de rutină, cel mai recent incident pentru armata americană, transmite AFP.

Incidentul a avut loc pe uscat în jurul orei 9,30 (16,00 GMT) la Camp Pendleton, la o oră nord de San Diego (sud-vestul SUA).

O anchetă este în curs pentru a determina circumstanţele "unui accident în cursul căruia vehiculul în cauză a luat foc", conform comunicatului purtătorului de cuvânt, Paul Gainey, difuzat pe reţelele sociale, conform Agerpres.

Citește și: Ambasada Rusiei în România ia poziție față de o declarație a unui lider PNL: Ce i-a deranjat pe diplomați

Vehiculele amfibii de asalt sunt destinate transportului trupelor de pe mare pe uscat şi "sunt utilizate în operaţiuni militare din anii 70", precizează comunicatul.

Pe 30 august, tot la Camp Pendleton, un soldat de 22 ani a fost găsit mort în timpul unui antrenament. Cauza decesului nu a fost încă stabilită.

În 2015, un soldat al Marinei a fost descoperit mort, cu răni de gloanţe la cap, într-un poligon din aceeaşi bază. O anchetă a fost deschisă.

Pe 21 august, distrugătorul USS John S. McCain a intrat în coliziune cu un petrolier în strâmtoarea Singapore, accident soldat cu 10 morţi. În iunie, distrugătorul USS Fitzgerald s-a ciocnit cu un vas cargou în largul Japoniei, provocând moartea a şapte marinari americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.