Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente de groază pe submarinul Titan: ce s-a întâmplat cu câteva secunde înainte de a face implozie

titan

Un fost consilier al OceanGate, Rob MaCallum, a declarat că submersibilul Titan a renunțat la balast și a încercat să urce cu câteva momente înainte de a dispărea, ceea ce înseamnă probabil că cele cinci persoane aflate înăuntru abandonau deja scufundarea în momentul în care a făcut implozie. Cel mai probabil au fost câteva momente de groază la bordul submarinului, când cei din interior au realizat ceea ce era pe cale să se întâmple, informează YahooNews.

 

Rob McCallum, un consultant de expediții, care a oferit anterior consultanță OceanGate în materie de marketing și logistică, a declarat pentru The New Yorker că a primit primele rapoarte despre ultima scufundare fatală a Titanului.

"Raportul pe care l-am primit imediat după eveniment - cu mult timp înainte de a fi depășit termenul - a fost că submarinul se apropia de 3500 de metri", a declarat el pentru Ben Taub de la New Yorker.

McCallum a spus că submersibilul "a pierdut greutăți", ceea ce înseamnă că scufundarea a fost anulată, iar apoi a pierdut comunicarea cu nava mamă.

James Cameron, un expert în scufundări care a regizat filmul "Titanic", a declarat, de asemenea, la 24 iunie, pentru ABC News că a auzit din "interiorul comunității" că Titanul și-a pierdut greutățile și că cei de la bord "încercau să gestioneze o urgență".

Nava a pierdut contactul cu nava mamă pe 18 iunie, la aproximativ 1 ½ ore de la începerea călătoriei sale care transporta cinci persoane la aproximativ 1.300 de metri sub apă spre epava Titanicului.

Au realizat că submarinul va face implozie

La o asemenea adâncime, Titanul a făcut probabil implozie cu o forță atât de mare încât cei aflați înăuntru au fost uciși instantaneu, fără a avea timp să realizeze că fuzelajul s-a prăbușit.

Autoritățile încă investighează implozia și, în prezent, nu este clar dacă cei cinci pasageri erau conștienți de pericolul iminent sau dacă au fost avertizați în prealabil de cedarea fuselajului.

Dar relatările lui Cameron și McCallum despre cronologia scufundării sugerează că cel puțin o persoană de la bord a descoperit în prealabil - din motive încă necunoscute - că ceva nu mergea bine și a ales să anuleze călătoria.

Rush pilota submersibilul în acel moment și probabil că el era responsabil de scufundare.

Foști pasageri au declarat că Titan a avut în mod regulat probleme cu bateria și sistemul de balast.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.