Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momentul în care România ar putea intra în Schengen: 'Până când nu vom duce în fața justiției europene Austria!'

gandul.ro
schengen

Momentul în care România ar putea intra în Schengen: 'Până când nu vom duce în fața justiției europene Austria!'

Nu trebuie să ne surprindă nimic, transmite liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, după ce cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat marți la Viena că ”până când nu va fi reparat, extinderea Schengen este imposibilă”.

„Nehammer și-a stabilit drept obiectiv să își facă un titlu de glorie intern pe acest subiect și acum a schimbat tematica, nu mai spune că este împotriva României, ci pur și simplu este împotriva spațiului Schengen, pe care îl consideră nefuncțional.

Același lucru l-a spus și anul trecut, când a votat împotriva României și pentru intrarea Croației. Are un discurs tipic unui politician populist, cu idei puține și fixe, și evident că spațiul Schengen este o măreață realizare a Uniunii Europene și el trebuie păstrat, trebuie îmbunătățit, dar nu sancționând pe nedrept 20 de milioane de cetățeni români”, a spus europarlamenarul Eugen Tomac, la postul B1 TV.

„Cred că acest mesaj pe care l-a transmis Nehammer acum, pe care l-a nuanțat din nou, este o invitație cât se poate de clară și către Guvernul României să nu mai rămână spectator, ci să aibă curaj să intervină la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în procesul pe care l-am deschis pentru a cere despăgubiri, pentru că România pierde anual peste 10 miliarde de euro”, a adăugat liderul PMP.

„Deci nu intrăm în acest an, nici anul viitor, să ne fie limpede, până când nu vom duce în fața justiției europene Austria”, a mai spus Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.