Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momentul în care va începe marele război între PSD și PNL (Surse)

innovationorigins.com
sah

În culisele politice se fac pregătiri pentru super anul electoral 2024. O ipoteză de lucru ar fi fost ca PSD și PNL să meargă împreună, dar aceasta a cam picat, din diverse rațiuni politice.

În acest moment, calculele se fac pentru o candidatură separată între PSD și PNL, moment în care va începe cu adevărat războiul între cele două partide.

”Trebuie să vedem dacă mai putem merge împreună”, le-ar fi spus Nicolae Ciucă liberalilor, într-o ședință care a avut loc în Modrogan, ne-au precizat surse politice.

Nici în Modrogan, nici în Kiseleff nu există prea mari speranțe pentru o alianță electorală. Se tatonează terenul, dar șansele sunt destul de mici.

Argumentul forte al unei separări politice între PSD și PNL ar fi acela că toate studiile sociologice arată că două liste vor aduce mai mult decât o singură listă.

Nu mai este situația în care există un mare adversar PDL+Traian Băsescu, iar electoratul să vadă cu ochi buni alianța electorală între PSD și PNL, în trecut aliate sub forma USL.

Testul alegerilor europarlamentare

Primul mare test pentru coaliția de guvernare va fi la alegerile europarlamentare. Aici, PSD și PNL vor merge cu siguranță pe liste separate, fiind parte din familii politice diferite.

În această vară, PNL și PSD vor comanda o serie de cercetări sociologice pentru a vedea care este trendul pentru alegerile europarlamentare.

Din primele estimări, liderii partidelor se așteaptă la o prezență crescută la vot, asta pentru că tema va fi ”Suveranismul”, iar faptul că AUR marjează mult pe această temă va naște un interes major.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.